eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
14th European Chess Solving Championship - Γλυφάδα, 3-5 Μαΐου 2019
Επίσημη ιστοσελίδα οοοοφωτοοοοο
Ρωσία - χρυσό μετάλλιο D. Pavlov, P. Murdzia, J. Nunn - νικητές Ατομικού
Πολωνία - αργυρό μετάλλιο Οι νικητές του Open
Αγγλία - χάλκινο μετάλλιο Οι νικητές του Solving Show
 

14.05.2019

Δελτίο Τύπου

 

 

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

 

14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

14th European Chess Solving Championship

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Γλυφάδα, 9 Μαΐου 2019)

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων που φιλοξενήθηκε στη Γλυφάδα το τριήμερο 3-5 Μαΐου 2019. Σταχυολογούμε δύο χαρακτηριστικά σχόλια: «Ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για μένα η συμμετοχή στο ECSC! Σας ευχαριστώ και πάλι […] για τη φανταστική οργάνωση!» (Ivan Denkovski, Director of the 14th ECSC). «Σας ευχαριστώ πολύ για την τέλεια και αδιατάρακτη οργάνωση, που είχε σαν συνέπεια τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Ανυπομονώ να συμμετάσχω και πάλι σε τουρνουά chess solving στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια!» (Roland Ott, Director for World Solving Cup 2018/2019).

Συμμετείχαν 70 λύτες από 17 χώρες: Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία, Μπελαρούς, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Φινλανδία. Τα αναλυτικά επίσημα αποτελέσματα, στατιστικά στοιχεία και σχετικό υλικό αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της World Federation for Chess Composition, https://www.wfcc.ch/

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο μόλις 16χρονος Ρώσος Ντανίλα Παβλόφ, με 82,5 βαθμούς σε 90 δυνατούς, αφήνοντας πίσω του τα ιερά τέρατα του χώρου Πιότρ Μούρτζια (Πολωνία, 80,5 βαθμοί), Τζων Ναν (Μεγ. Βρετανία, 77,5 βαθμοί), Έντυ Βαν Μπιρς (Βέλγιο, 77,5 βαθμοί), Κάσπερ Πιορούν (Πολωνία, 77,5 βαθμοί) και Τζόναθαν Μέστελ (Μ. Βρετανία, 77 βαθμοί). Ο ισχυρότερος Έλληνας λύτης Νίκος Σιδηρόπουλος ξεκίνησε με εκπληκτική απόδοση - τρίτος στην κατάταξη στο πρώτο «ημίχρονο» - αλλά «έσπασε» στους τελευταίους γύρους τερματίζοντας στη 19η θέση. Πιο κάτω οι Νίκος Μενδρινός και Ανδρέας Παπασταυρόπουλος με αναμενόμενες αποδόσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο κέρδος έλο στο τουρνουά (+93) πέτυχε ο Αθανάσιος Σπηλιάδης από την Πάτρα.

Στην ομαδική βαθμολογία η νεανική ομάδα της Ρωσίας έκοψε άνετα πρώτη το νήμα καθώς οι κυριότεροι ανταγωνιστές της, Πολωνία και Μεγάλη Βρετανία, υστέρησαν εμφανώς στον 3ο και 4ο λύτη της τετράδας. Η 1η ελληνική εθνική ομάδα στην 8η θέση, η 2η στη 12η.

Στο Open Solving τουρνουά, που συνοδεύει πάντα το ECSC, πρώτευσαν οι Μαρτίνας Λιμόντας (Λιθουανία), Κάσπερ Πιορούν (Πολωνία) και Αλεξέι Ποπόβ (Ρωσία) ενώ στο «ανεπίσημο» Machine Gun/Solving Show ο Βέλγος Έντυ Βαν Μπιρς υπερίσχυσε στον τελικό του Άγγλου Τζόναθαν Μέστελ.

Στην τελετή λήξης, το απόγευμα της Κυριακής 5/5, οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακά ελληνικά γλυκά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την τελετή, που «διηύθυνε» ο πρόεδρος της WFCC Χάρης Φουγιαξής, τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Δήμου Γλυφάδας κος Νίκος Λεβετσοβίτης (πρόεδρος του «Κ.Α.Π.ΠΑ.») και κα Ελένη Καράχου-Σκούταρη (πρόεδρος του Σ.Σ. Εκπαιδευτικών Γλυφάδας), καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και υποψήφιος πρύτανης κος Στάθης Ευσταθόπουλος.

Ο Δήμος Γλυφάδας ήταν ο κύριος χορηγός των αγώνων, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης Νίκος και Γιώργος Μενδρινός θέλουν να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους Directors Ιβάν Ντενκόφσκι και Ιωάννη Γαρουφαλίδη, όπως και στους Χάρη Φουγιαξή, Θέμη Αργυρακόπουλο, Δημήτρη Σκυριανόγλου, Εμμανουήλ Μανωλά και τον Α.Ο. «Ζήνων» Γλυφάδας.

Επιλεγμένες φωτογραφίες από τη διοργάνωση θα βρείτε, μεταξύ άλλων, στη

https://photos.google.com/share/AF1QipMqMOGTWw5f7kJA9pbh6DHrseyBb6tbcmV8rRBblUGCMhro8jVYGfazztr-wHxZdA?key=VE92UGRYLS1yMFBlUE9Sa3lFbFZINWZnT05NemNB

 
 
Ρωσία

05.05.2019

Ρώσικη κυριαρχία

Τέσσερις νεαροί σκακιστές που αποτελούσαν τη ρώσικη ομάδα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην ομαδική βαθμολογία του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Επίλυσης Προβλημάτων. Σημ. Στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ρωσίας, η συγκίνησή τους ήταν διάχυτη.

Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η πανίσχυρη ομάδα της Πολωνίας και το χάλκινο η εθνική Αγγλίας.

Η Ελλάδα κατετάγη 8η.

Ρώσος ήταν και ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην ατομική κατάταξη. Ο μόλις 17 ετών Danila Pavlov. Αργυρός αναδείχθηκε ο Πολωνός Piotr Murdzia και χάλκινος ο αειθαλής Άγγλος John Nunn.

Καλύτερη ελληνική θέση, η 19η του Νίκου Σιδηρόπουλου.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 62 σκακιστές.

Στο Open της Παρασκευής το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λιθουανός Martynas Limontas. Πήραν μέρος 70 σκακιστές.

Το Σάββατο το απόγευμα έλαβε χώρα το Machine Cun με 32 σκακιστές και το Solving Show, στο οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Βέλγος Eddy Van Beers που επικράτησε στον τελικό του Άγγλου Jonathan Mestel με σκορ 3-2.

Ήταν μια επιμελημένη, προσεγμένη, άρτια διοργάνωση.

Πλήρη αποτελέσματα, καθώς και τα προβλήματα με τις λύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα

 
IM Eddy Van Beers

29.03.2019

Δελτίο Τύπου

 

 

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14Ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

14th European Chess Solving Championship

Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας (Γλυφάδα, ξενοδοχείο «Όασις», 3-5 Μαΐου). Το «μενού» περιλαμβάνει ένα ανοιχτό τουρνουά λύσης την Παρασκευή 3/5 ώρα 17.00-20.00, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης (Σάββατο 4/5 ώρα 10.30-14.00 & Κυριακή 5/5 ώρα 9.30-13.00) αλλά και το πιο «εύπεπτο» Machine Gun/Solving Show το απόγευμα του Σαββάτου 4/5 (17.30-19.30). Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/5 στις 16.00 περίπου.

Θα δώσουν το παρόν περίπου 75 λύτες από 19 χώρες, ανάμεσά τους τα κορυφαία ονόματα του χώρου: Piotr Murdzia και Kacper Piorun (Πολωνία), John Nunn (Μεγάλη Βρετανία), Eddy Van Beers (Βέλγιο) και Danila Pavlov (Ρωσία). Η Α’ Εθνική μας ομάδα (ως διοργανώτρια χώρα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής και με δεύτερη) αποτελείται από τους: Ανδρέα Παπασταυρόπουλο, Νίκο Σιδηρόπουλο, Νίκο Μενδρινό και Παναγιώτη Κονιδάρη. Ο συναγωνισμός προβλέπεται έντονος τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο!

Κύριος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Γλυφάδας. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης οι Νίκος και Γιώργος Μενδρινός, σε συνεργασία με την Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Γλυφάδα, 28 Απριλίου 2019

 
 
GM Kasper Piorun

15.03.2019

Όλοι οι καλοί μαζί

Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες, οι μεγάλες δυνάμεις της Πολωνίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας θα είναι παρούσες με όλο το επιτελείο τους στη Γλυφάδα.

Πολυπληθέστερες αποστολές θα είναι η ελληνική, η λιθουανική και η ρώσικη.

Στις 83 έχουν ανέλθει έως τώρα οι δηλώσεις συμμετοχές.

Η α' ελληνική ομάδα αποτελείται από τους Παπασταυρόπουλο, Κονιδάρη, Σιδηρόπουλο και Μενδρινό και η β' ομάδα από τους Σκυριανόγλου, Δημητριάδη, Μασούρο και Σπηλιάδη

 

06.03.2019

Στη Γλυφάδα το Μάιο

Νέα μεγάλη διεθνής διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το τριήμερο του Θωμά.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων 2019.

Την Παρασκευή 3 Μαΐου θα διεξαχθεί το Όπεν ενώ το Σάββατο και Κυριακή 3 & 4 Μαΐου θα τελεστούν το Ατομικό και Ομαδικό Πρωτάθλημα Ευρώπης. Η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με δύο τετραμελείς ομάδες.

Έως σήμερα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αγωνιστούν 72 σκακιστές από 16 χώρες

 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ