eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα - Πάτρα, 2-6 Ιουλίου 2019
 
Final Ranking after 7 Rounds
Rk. SNo   Team Games   +    =    -   TB1   TB2   TB3 
1 1
 
ΕΟΑΟ «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» ΝΙΚΑΙΑΣ 7 6 0 1 12 327,5 40,5
2 3
 
ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 7 6 0 1 12 317,0 44,0
3 2
 
ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7 6 0 1 12 304,0 43,0
 

09.07.2019

Πώς χάθηκε ένα πρωτάθλημα

Πέμπτη αγωνιστική: Συνάντηση Φυσιολάτρης Νίκαιας - ΣΟ Καβάλας:

Σκορ 4,5-4,5 και παίζεται η τελευταία παρτίδα μεταξύ Ζησιάδη 2077 -  Κουσκούτη 2256. Έχει προκύψει το παρακάτω φινάλε:

Η θέση περιλαμβάνεται στα γνωστά κλασικά φινάλε που είναι ισόπαλα ή για την ακρίβεια καραϊσόπαλα στη σκακιστική αργκώ.

Όμως ο παίκτης της Καβάλας με ΕΛΟ 2077 το έχασε. Πώς να εξηγηθεί αυτό;

Το μέσον της παρτίδας είναι άπειρο και για να ανταπεξέλθεις σε αυτό στηρίζεσαι σε γενικές αρχές στρατηγικής, σε εξάσκηση χιλιάδων τακτικών συνδυασμών, στη γνώση πολλών παρτίδων μεγάλων παικτών και προ πάντων στη διαχείριση της κατάστασης με τη δική σου προσωπική πινελιά. Τα λάθη εκεί είναι αναπόφευκτα και δικαιολογούνται.

Όμως το φινάλε είναι άλλο πράγμα. Δεν υπάρχει η απειρότητα του μέσου, για αυτό η εκμάθησή τους είναι δυνατή. Εκατοντάδες φινάλε είναι πλήρως αναλυμένα έως και την τελευταία λεπτομέρεια, οπότε ο τρόπος παιξίματος τους είναι συνήθως μια τυπική διαδικασία.

Δεν επιτρέπεται σε παίκτη άνω του 1700 ΕΛΟ να μη τα γνωρίζει.

Το σκορ αντί για 5-5 έγινε 5,5-4,5 υπέρ της Νίκαιας και το πρωτάθλημα χάθηκε στο τσακ για τη μακεδονική ομάδα. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελισσόταν τα πράγματα με το 5-5 αλλά το πιθανότερο είναι η Καβάλα να κατακτούσε τον τίτλο

 

07.07.2019

Μεθεόρτια
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

Πάμε στην Πάτρα να παίξουμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της χρονιάς. Και...

Περνάμε καλά γιατί... παίζουμε πρωί απόγευμα ακατάπαυστα 5ωρες, 6ωρες κλπ παρτίδες, χωρίς ξεκούραση.

Περνάμε καλά... γιατί εγώ σαν ΣΣ Λάρισας, ΣΟ Φιλιατρών κλπ παίζω στην Α Εθνική, ενώ ξέρω ότι στην Αττκή π.χ. υπάρχουν 10 ομάδες ισχυρότερές μου.

Περνάμε καλά γιατί... εγώ σαν ΣΟ Καβάλας δεν πρόλαβα να παίξω εναντίον της ΕΣ Θεσσαλονίκης και αναδείχθηκα δευτεραθλητής.

Περνάμε καλά γιατί... η περίπτωση να σωθώ ή να υποβιβαστώ στη Β Εθνική είναι κατά βάση θέμα τύχης.

Περνάμε καλά γιατί... για να πετύχω όλα τα παραπάνω είμαι διατεθειμένος να πληρώσω από την τσέπη μου όσο, όσο.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"

 
Φυσιολάτρης Νίκαιας

06.07.2019

Η Νίκαια πρωταθλήτρια σε φινάλε θρίλερ

Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2019.

Δίκαια; Ναι, δίκαια.

Αλλά το φινάλε ήταν χιτσκοκικό. Ενώ από χθες τι βράδυ η ομάδα της Νίκαιας είχε καπαρώσει τον τίτλο εκτός συνταρακτικού απροόπτου, η ξεγραμμένη ΕΣ Θεσσαλονίκης πάλεψε για να κάνει την ανατροπή της δεκαετίας. Συνέτριψε τον Φυσιολάτρη με 7-3, σκορ όμως που δεν αρκούσε για να της δώσει τον τίτλο. Έναν τίτλο που κρυφοκοιτούσε και ο ΣΟ Καβάλας.

Τελικώς και οι τρεις ομάδες ισοβάθμισαν με 12 βαθμούς με τα κριτήρια να αναδεικνύουν πρώτη τη Νίκαια, δεύτερη την Καβάλα και τρίτη τη Θεσσαλονίκη.

Γράψαμε πιο πάνω ότι δίκαια η Νίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό ισχύει, γιατί ο Φυσιολάτρης έπαιξε με όλους τους δυνατούς, η Καβάλα όχι και πολύ περισσότερο η ΕΣΘ.

Θα επανέλθουμε...

 
ΣΟ Ηρακλείου - ΣΟ Καλλιθέας

04.07.2019

Καβάλα, Νίκαια & Ηράκλειο οδηγούν

Τρεις αγωνιστικές έχουν παιχθεί στο πρωτάθλημα και η κατάσταση στην κορυφή ξεκαθαρίζει γρήγορα.

Ήδη, μόνο τρεις ομάδες, ο ΣΟ Καβάλας, ο Φυσιολάτρης Νίκαιας και ο ΣΟ Ηρακλείου, έχουν από τρεις νίκες και ίσως αύριο μετά την 5η αγωνιστική μείνει μόνο μία στην πρώτη θέση.

Η ΕΣ Θεσσαλονίκης τέθηκε νωρίς εκτός μάχης, ύστερα από την ήττα της από τον ΣΑ Χανίων.

Δέκα παίκτες έχουν ΕΛΟ άνω του 2600 με πρώτο ανάμεσά τους τον Νταβίντ Ναβάρα 2734 αλλά και 300 άλλοι παίκτες έχουν ΕΛΟ κάτω του 1800 εκ των οποίων οι 50 από αυτούς 0

 
Νταβίντ Ναβάρα 2734

22.06.2019

Οι... 614 αθλητές του πρωταθλήματος

Αναρτήθηκαν στο chess-results, η κλήρωση της πρώτης αγωνιστικής, καθώς και οι συνθέσεις των 34 ομάδων.

Περίπου ο ένας στους 5 ενεργούς Έλληνες σκακιστές θα πάρει μέρος στους αγώνες. Όποιος δεν αγωνίζεται τη σήμερον ημέρα στην Α Εθνική θεωρείται αποτυχημένος.

Νο 1 ΕΛΟ των αγώνων είναι ο Νταβίντ Ναβάρα 2734, ο οποίος μετά από μια 15ετία, άλλαξε στέγη και από την Τριανδρία κατηφόρησε στη Νέα Ερυθραία.

Η Καβάλα μαζί με τις ομάδες της Κρήτης (ΣΟ Ηρακλείου, ΣΑ Χανίων, ΟΑ Χανίων) περιλαμβάνονται στα αουτσάιντερ για τον τίτλο. Γνώμη μας, πάντως, είναι, πως τα πρώτα βιολιά θα είναι η ΕΣ Θεσσαλονίκης και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας

 

01.06.2019

Από 2 έως 6 Ιουλίου;

Στην Πάτρα και στους ίδιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όπου θα τελεστούν και τα Πανελλήνια Νεανικά, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, η λεγόμενη Α' Εθνική.

Το πρόγραμμα μεταβάλλεται ελαφρώς λόγω των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου(;) και θα συμπτυχθεί μεταξύ 2 και 6 Ιουλίου, όμως τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Δεδομένου ότι η παρούσα Κυβέρνηση ποτέ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της - ήδη, μέσα σε 48 ώρες η δέσμευση του πρωθυπουργού για μετάβαση στον ΠτΔ για προσφυγή στις κάλπες από 3 Ιουνίου μετατράπηκε σε 10 Ιουνίου - η ημερομηνία των Πανελλήνιων διοργανώσεων κρέμεται σε μια κλωστή. Ζούμε στιγμές δημοψήφίσματος 2015

 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ