ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Πάτρα, Η χώρα του Αστερίξ - 28.12.2016
Υπό Αναστασίου Αλεξάνδρου
 

Στην Πάτρα, το μικρό αυτό γαλατικό χωριό, που απέχει παρασάγγας από τον Πολιτισμό παρατηρούνται φαινόμενα αριστοφανικής εμπνεύσεως.

Σήμερα αποχώρησε από το τουρνουά "WGCC Elite U12", παίκτης με ΕΛΟ 1000 και κάτι ψιλά, διότι δεν τον αντιπροσώπευε η δυναμικότητα των συναθλητών του!!

Φυσικά εάν συμμετείχε ο Αμπντουσατόρωφ, τότε κάτι πήγαινε και ερχότανε ...

Αλλά και άλλοι προσκεκλημένοι αθλητές με ΕΛΟ που δεν ασχολείται κανένας, δεν προσήλθαν να αγωνιστούν, συμφώνως με πληροφορίες, για τον ίδιο λόγο.

Πατρινέ σκακιστή, ξεκαβαλίκεψε. Γνωρίζεις ότι με το ΕΛΟ που κατέχεις, στη Ρωσία θα στο κόβανε το Σκάκι; Γνωρίζεις ότι 12χρονος με ΕΛΟ κάτω του 2200 δεν έχει μέλλον;

Αλλά ας αφήσουμε τους μικρούς για να μιλήσουμε και για το ψώνιο των ενήλικων.

Παίκτες με 2100, 2000, 1900 ακόμη-ακόμη και με 1800 ΕΛΟ είναι επιλεκτικοί στα τουρνουά που προσκαλούνται. Έλεος! Κάτι ξερολούκουμα όχι μόνο για τους εξωγήινους Ρώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς κλπ αλλά και για πολλούς Αθηναίους και Θεσσαλονικείς, το παίζουν ντίβες.

Και κατοικούν στην ίδια πόλη που 30 χρόνια πριν, είχε τον Σταύρο Λαζαρίδη του 2315, τον Κώστα Δημητριάδη του 2336, τον Χρύσανθο Πούντζα του 2372 και τον Βασίλη Κοτρωνιά του 2628. Παίκτες που έπαιζαν στα τουρνουά χωρίς ξεψάχνισμα.

Και το απόλυτο γέλιο: Παίκτης του 2000 δεν έχει σε εκτίμηση τον 1900. Και αυτός αντιστοίχως τον 1800 κ.ο.κ. Δηλαδή για να αγωνιστεί κάποιος σε τουρνουά πρέπει οι άλλοι να έχουν ψηλότερο ΕΛΟ από τον ίδιο. Αυτός, βλέπετε, είναι ο πονηρός της υπόθεσης!

Άμα με το καλό αξιώσει ο Θεός τους μεγαλοπρεπείς αυτούς Πατρινούς υπεραθλητές να ταξιδέψουν στον κόσμο και ανακαλύψουν ότι υπάρχουν μεγαλύτερα αστέρια στον ουρανό, θα ανακαλύψουν ότι οι ίδιοι ήταν ο "Ίκαρος" του σκακιστικού σύμπαντος.

Σαν δεν ντρεπόμαστε!

# Θα ακολουθήσει άρθρο για τους γονείς των σκακιστών

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ