Ιστορία Επικοινωνία Forum
Καλωσήλθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΣΠΟΥΔΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
 

Προς, ΚΕΔ, ΓΓΑ, ΕΣΟ, ΕΣΣΠ Αρ. πρωτ. 655/25.11.10
Κοινοποίηση: ΜΜΕ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών έχει αδιάλειπτη παρουσία 40 ετών στο ελληνικό σκάκι. Στο ενεργητικό του έχει 5 πανελλήνιους τίτλους, συμμετοχές αθλητών του σε Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες. Είναι ο σύλλογος που ανέδειξε τον πρώτο έλληνα γκραν μαιτρ, τον Βασίλη Κοτρωνιά. Έχει 364 αθλητικά δελτία (3η δύναμη στην Ελλάδα), έχει διοργανώσει 4 διεθνή τουρνουά, περισσότερα από 250 εθνικά τουρνουά, σεμινάρια διαιτησίας, σκακιστικά σεμινάρια, διαγωνισμούς λύσης προβλημάτων, ενώ παραδίδει ανελλιπώς μαθήματα σκακιού σε παιδιά. Στα μέλη του συγκαταλέγονταν αξιολογότατα στελέχη της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ πρόεδροι του συλλόγου έχουν διατελέσει και καθηγητές Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει αυξήσει τις δραστηριότητές του, σε ατομικό και διασυλλογικό επίπεδο, διοργανώνει περισσότερα τουρνουά έχοντας ένα από τα καλύτερα εντευκτήρια στην Ελλάδα.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών, ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά σωματεία, αποτελεί το κόσμημα της Δυτικής Ελλάδας για όλα τα αθλήματα.

Αυτό το διάστημα (12 έως 28 Νοεμβρίου) ο σύλλογος διοργανώνει ματς σεβενίνγκεν μεταξύ δύο δεκαμελών ομάδων, η μία εμπείρων με διεθνές ΕΛΟ και η άλλη ταλαντούχων παιδιών χωρίς διεθνές ΕΛΟ. Σκοπός των αγώνων αφ' ενός η δυνατή προπόνηση και αφ' ετέρου η απόκτηση διεθνούς ΕΛΟ των ταλαντούχων παιδιών που θα τα βοηθήσει στα Πανευρωπαϊκά Νεανικά Πρωταθλήματα της Αλμπένα της Βουλγαρίας το 2011. Το σκορ μέχρι στιγμής (25/11) είναι 55-15 υπέρ των εμπείρων.

Μια μειοψηφία σκακιστών της Πάτρας αμφισβηστούν μερικές ισοπαλίες των εμπείρων παικτών απέναντι των ταλαντούχων παιδιών. Αλλά το θέμα ξεφεύγει από τα όρια των φιθύρων και ακούγονται πράγματα για στημένα παιχνίδια, για δωροδοκίες και για μια απάτη εις βάρος της ηθικής από δεκάδες παίκτες και γονείς με την συγκατάθεση του διαιτητή και του συλλόγου. Ως αποτέλεσμα αυτών η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας (ΤΕΔ) της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) σκέφτεται να μη αναγνωρίσει το τουρνουά, κάτι πρωτοφανές στην ελληνική ιστορία. Αλλά η ΤΕΔ προχωρεί και άλλο. Σκοπεύει να μη ξανατοποθετήσει ξανά τον κ. Αναστάσιο Αλεξάνδρου, Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών, διαιτητή σε τουρνουά του συλλόγου, θεωρώντας τον αναξιόπιστο. Έτσι στα επόμενα 4 τουρνουά που έχει προκηρύξει ο Όμιλος η ΤΕΔ δεν έχει ορίσει ακόμα διαιτητή. Δεν απαντάει πια ούτε στις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Ο Αναστάσιος Αλεξάνδρου από τους παλαιότερους στον ελληνικό χώρο ασχολείται 32 χρόνια με το σκάκι. Ποτέ στα 32 αυτά χρόνια δεν έχει αμφισβητήσει κάποιος την σκακιστική του εντιμότητα.

Όσον αφορά το σωματείο μας. Αν και ερασιτεχνικό, δηλώνουμε ότι είναι από τα πλέον “καθαρά” στην Ελλάδα. Έχουμε ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, είμαστε εντάξει με την Εφορία, με το Πρωτοδικείο, με το ΙΚΑ, με την Τράπεζα, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, με την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας. Είμαστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που έστειλε τα καινούργια δικαολογητικά στη ΓΓΑ για την διατήρηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Ακολουθούμε τη νομιμότητα παντού και πάντα από την ίδρυσή μας, κάτι το οποίο είναι παγκοίνως γνωστό. Όλα κινούνται στη διαφάνεια. Τα τουρνουά μας είναι ανοικτά για το κοινό – ακόμα και τα εσωτερικά και μέσα από την ιστοσελίδα μας ενημερώνεται ο καθένας για τα πάντα.

Και τώρα φτάνουμε στο εξής σημείο: Να παρθεί απόφαση στηριγμένη όχι σε καταγγελία, αλλά σε υπόθεση εργασίας. Αλλά η υπόθεση γίνεται άκρως σοβαρή καθώς μετά από τέτοια απόφαση στιγματίζονται πρόσωπα και οικογένειες ευυπόληπτες για τον υπόλοιπο βίο τους.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών προσφεύγει και ζητεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επιληφθεί αμεσότατα του θέματος ώστε να προστατέψει το σύλλογό μας αλλά και τις οικογένειες των αθλητών μας από την σπίλωση. Δεν επιθυμούμε με τίποτα την επέμβαση της Δικαιοσύνης γιατί θα είναι φθορά γι όλους μας. Αλλά η συκοφάντηση είναι χειρότερη και από έγκλημα.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

 

 
ΔΣ
"ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΣΣ"
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
΄