ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάποτε στη Δύση - III

21.03.2018

Η περίπτωση του ΣΟΠ

Η περίπτωση της Πάτρας

 

Η ειρήνη κερδίζεται με την αλήθεια!

Ειρήνη και ψέμα δεν συμβιβάζονται!

 

 
  I. ΣΟΠ: Αλήθειες και ψέματα

Ο ΣΟΠ δεν έχει υποκύψει ποτέ, από τον καιρό της δημιουργίας του ούτε σε ανίερες συμμαχίες ούτε στην υπεράσπιση του ψέματος.

Παραδείγματα:

Ο ΣΟΠ έχει αντιπαρατεθεί 1 φορά με την FIDE ('10) και 3 με την ΕΣΟ ('90. '00 & '10). Διότι δεν ήθελε να υποκύψει στο ψέμα.

Έχει γίνει 2 φορές πρόταση εξαγοράς του για ιδιοτελείς σκοπούς. Το σωματείο αρνήθηκε. Οι υποψήφιοι αγοραστές του, σήμερα είναι κατήγοροί του.

Πώς επιβιώνουν;

Με το ψέμα!

Λένε π.χ. (δεκτά τα μειδιάματα) ότι εκεί δεν ξέρουν από σκάκι! Πού; Σε μια ομάδα με εκατοντάδες μετάλλια την τελευταία εικοσαετία σε νεανικά και σχολικά !! Με πανελληνιονίκες !!

Άνθρωποι που τρέμουν την αλήθεια. Που φοβούνται την αντιπαράθεση. Σήμερα, προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του ΣΟΠ.

II. Η περίπτωση της Πάτρας

Ο ανταγωνισμός στο σκάκι της Πάτρας δεν υπηρετείται στον αγωνιστικό στίβο αλλά σε όλα τα άλλα. Προσπαθεί ο ένας να αρπάξει παίκτες από τον άλλο. Θάβουν κανονικώς κάθε δημιουργική κίνηση. Προσπαθούν με το ψέμα να δείξουν δυνατοί.

Αλλά το σημαντικότερο είναι οι κατηγορίες που εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση. Μαζεύονται σε στέκια και σπιλώνουν όσους δεν συμπαθούν. Πάντα με ψέματα.

Άνθρωποι, που αντί να ευχαριστηθούν το χόμπυ τους, αντί να αναζητούν την χαρά, αντί να αποζητούν το γέλιο, αναλίσκωνται με ότι προκαλεί θυμό και ταραχή!

Το θέμα της μεγάλης ομάδας. Γιατί, οι παράγοντες, δεν αγαπούν την πόλη τους και δεν φροντίζουν στην δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου; Απλούστατα, διότι οι περισσότεροι δεν είναι Πατρινοί. Και μοναδικό στόχο έχουν, αντί για την δόξα της Πάτρας, την προσωπική τους δόξα. Είναι ικανοί να σπαταλήσουν χρήμα, για να φανούν σπουδαίοι, ενώ είναι εύκολη και ανέξοδη η συνταγή της επιτυχίας: Ένωση!

ΥΓ. Είμαστε οπαδοί της δημιουργίας, ενδιαφερόμαστε για την δόξα της Πάτρας, είμαστε ανοικτοί σε κάθε ενοποιητική κίνηση. Κάντε μας πρόταση!

 
 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ