ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
 

 Τε - 08.06.11 /  Οι καρποί του δένδρου, 2ο μέρος  Το ερώτημα είναι: Κινδυνεύει ο σύλλογος από το υπόγειο αυτό αλισιβερίσι; Όχι, βεβαίως! Αντιθέτως: Έτσι, ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι

Υπάρχουν γονείς με ισχυρό χαρακτήρα, διαμάντια! Τρανταχτά παραδείγματα πιέσεων και απειλών, από προπονητές και παράγοντες, αποκρούστηκαν. Αλίμονο, αν ίσχυε το αντίθετο.

Ο ΣΟΠ, κινείται στο φως. Αυτοί, που προτιμούν τα σκοτάδια, βρίσκουν, μόνοι, το δρόμο τους.

Το παράδοξο είναι το εξής: Έχουμε πάρει, πάνω από 80 κύπελλα σε νεανικά και σχολικά της ΕΣΣΠ, την τελευταία δεκαετία. Και πάνω από 250 μετάλλια, στις ίδιες διοργανώσεις. Πρόσφατα, 2 πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα, από την Κυριακή Καλύβα και τον Κωνσταντίνο Τριάντο. Και, όμως! Κάποιοι ψάχνουν στην άγονη γη το χρυσάφι. Ο τυφλός, και ανάσταση νεκρού να δει, παραμένει πάντα τυφλός.

Ο τυφλός, ούτε την ακόλουθη αλήθεια βλέπει: Γοητευμένοι γονείς, από τους ήχους των σειρήνων, ζητούσαν και έπαιρναν τα παιδιά τους από το σύλλογο. Τα ίδια τα παιδιά, δεν ήθελαν να αποκοπούν απο την οικογένεια του ΣΟΠ. Μέσα σε λίγα χρόνια, τα παιδιά σταμάτησαν το σκάκι. Τα ονόματά τους είναι γνωστά στην Πάτρα.

Και ο αντίποδας: Ποιος σύλλογος, σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, πήρε μικρά παδιά, τα έκανε ισχυρούς σκακιστές, και έφτασαν αυτά τα παιδιά να αγαπούν τον σύλλογο τους, σήμερα; Παιδιά με αδαμάντινο χαρακτήρα!

Τα λαμπρά τους ονόματα: Γιώργος Σπυρόπουλος, Σπυρίδων Τσαγγάρης, Τίτος Μπέτσος, Νικόλαος Μπέτσος, Μαρία Πατούχα, Ηρακλής Τσαγγάρης, Γιώργος Γεραμούτσος, Μιχάλης Σάμαρης, Διονύσης Μαλαφούρης, Σοφοκλής Ζίου, Δημήτρης Πατούχας, Σπύρος Πατούχας, Φίλιππος Τερζής.

Η δόξα του ΣΟΠ!

Συμβουλή στους επίδοξους εμιγκρέδες της ομάδας μας: Τα κρυφά σχολειά δεν χρειάζονται. Δεν έχουμε τουρκοκρατία. Σπουδάστε στα πανεπιστήμια. Επίσης: Πριν αλλάξετε σύλλογο, παρακαλούμε: Επιλέξτε ισχυρότερο σύλλογο. Θα είναι τιμή και για εμάς και για εσάς!

Εν κατακλείδι:

Αν, κάποιοι, δεν γνωρίζουν, ας το μάθουν: Ο ΣΟΠ, δεν ανέχεται, υπόγεια παιχνίδια. Δεν ανέχεται, διπλούς ρόλους, μέσα στην ομάδα. Κανένας παίκτης, ανεξαρτήτου δυναμικότητας δεν μπορεί να εκβιάσει τον σύλλογο. Τα κριτήρια του ΣΟΠ, είναι, αδυσώπητα αξιοκρατικά. Αλλά, πάνω απ' όλα, έντιμα! Ο ΣΟΠ, αποτελεί μια οικογένεια διαμαντιών.

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
΄