ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
 

 Κυ - 05.06.11 /  Οι καρποί του δένδρου, 1ο μέρος  Από το 2004 και μετά, που κυριάρχησε ο ΣΟΠ στις νεανικές ηλικίες στη Δυτική Ελλάδα, ξεκίνησαν δύο παράδοξα φαινόμενα στην ομάδα. Πρώτον: Μερικά, από τα ταλέντα του, ζητούσαν και έπαιρναν μετεγγραφή. Δεύτερον: Μερικά άλλα, άρχισαν κρυφές προπονήσεις, με προπονητές αντίπαλων σωματείων.

Το εντυπωσιακό, όμως, είναι, ότι η ομάδα, εξακολουθεί να κυριαρχεί στο χώρο, παρά την ύπαρξη αυτής της πέμπτης φάλαγγας. Γιατί η αλήθεια είναι, πως και σήμερα, κάποιοι μέσα στο σύλλογο, παίζουν διπλό ρόλο.

Πώς, όμως, όλα αυτά; Όταν η ομάδα ήταν στην αφάνεια, 1995 - 2000, κανείς δεν ασχολείτο μαζί της. Μόλις ισχυροποιήθηκε, άρχισε να βάλλεται απέξω. Από ποιούς; Από αυτούς που ζητούσαν να επωφεληθούν, από την παρουσία καλών παικτών. Έχουν γίνει αλλεπάλληλα υπόγεια χτυπήματα στην υφαρπαγή παικτών, κυρίως παιδιών. Οι περισσότερες απαντήσεις που έπαιρναν ήταν αρνητικές. Και πού βρισκόταν το πρόσφορο έδαφος; Στην ματαιοδοξία κάποιων γονέων.

Όταν ο γονιός έχει ακόρεστη φιλοδοξία για διάκριση, και πιστεύει ότι το βλαστάρι του δεν τυγχάνει της αντίστοιχης μέριμνας από τον σύλλογο, ψάχνεται. Αυτό, φυσικά, γίνεται αντιληπτό από τους εκάστοτε σωτήρες, είτε προπονητές είτε παράγοντες. Προσεγγίζεται ο γονιός και μαθαίνει, έκθαμβος, ότι ο γόνος του χαραμίζεται, και πως υπάρχουν τρόποι, σύντομα να κατακτήσει τον κόσμο. Του παρουσιάζονται οι περγαμηνές τους ανά την Ελλάδα και ανά την υφήλιο και ξαφνικά ο κοιμισμένος γονιός ανακαλύπτει το φώς το αληθινό.

Μη νομιστεί, ότι οι σωτήρες αυτοί, κατηγορούν τον ΣΟΠ για ανικανότητα. Όχι, φυσικά! Αυτό θα είχε ως συνέπεια την επιφύλαξη του γονέα. Καλοί είναι εκεί στον ΣΟΠ, λένε, αλλά το κάτι παραπάνω, δεν μπορούν να στο προσφέρουν.

Αυτό ήταν! Ο λογισμός μπαίνει στο μυαλό και αρχίζει η επεξεργασία του. Μετά από λίγες μέρες, ο γονιός πλησιάζει τον σωτήρα, και τον ρωτάει αν μπορεί να βοηθήσει και το δικό του αδικημένο παιδί.

Να προσθέσουμε, εδώ, ότι κάποιοι γονείς, με λίγα χρόνια ζωής στο χώρο, έγιναν ξαφνικά  επαΐοντες στο σκάκι. Αντιλαμβάνονται καλύτερα, αυτοί, το καλό του παιδιού τους, και όχι ο ΣΟΠ. Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι!

Έτσι, αρχίζουν οι διαρροές. Το υποτιμητικό για τον ΣΟΠ, είναι, πως δεν μετεγγράφονται στην ΠΣ Πετριστερίου ή στον ΣΟ Καβάλας, να το παινευτούμε κιόλας. Αλλά, στον Αχιλλέα Τουρκοβουνίων και στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικόρφου!

Το άρθρο θα ολοκληρωθεί στο 2ο μέρος

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
΄