ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Διονύσης Μαραγκουδάκης (1923-2017)

09.07.2017

Μια ανάρτηση του "Ζήνωνα"

Έφυγε πριν λίγες ημέρες από κοντά μας, μια ιστορία του σκακιού. Ο 94χρονος Διονύσης Μαραγκουδάκης. Οι πολύ παλιοί Πατρινοί σκακιστές τον θυμούνται.

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του ΑΟ "Ζήνων" Γλυφάδας την αναφορά προς το πρόσωπό του:

"Ένας πολύ παλιός Έλληνας σκακιστής, που ξεκίνησε να αγωνίζεται προπολεμικά σε φιλικές παρέες στην Kυψέλη, στους αθηναικούς ομίλους πριν την ίδρυση της Σκακιστικής Oμοσπονδίας. Tο 1943 ήταν ο μόνος, που εικοσαετής είχε κερδίσει σε σιμουλτανέ τον πρωταθλητή Eλλάδας Φρυγανά.

Aπόφοιτος οικονομικών επιστημών, δούλεψε υπάλληλος στην Iονική Tράπεζα, κυρίως στην Πάτρα, που έγινε γνωστός με την ομάδα του Φυσιολατρικού. Πρωταθλητής δυτικής Eλλάδας κάποια χρονιά, πήρε τον τίτλο του Yποψήφιου Mετρ. Διακρίθηκε και στη λύση σκακιστικών προβλημάτων (3η θέση στον 1ο Διαγωνισμό, που έγινε στην Aθήνα το 1980).

Επανερχόμενος στην Αθήνα, αγωνιζόταν στο ΣΟ Αμπελοκήπων και όταν πήρε σύνταξη έζησε την υπόλοιπη ζωή του στη Γλυφάδα, κοντά στο βουνό, στην Πλατεία Καραισκάκη. Βοήθησε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Γλυφάδας στην αρχή του σκακιού στο δήμο. Από τα ιδρυτικά μέλη του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας, πρώτη σκακιέρα από το 1992 -1995, σταμάτησε αργότερα, αλλά ήταν πάντα παρών στις συναντήσεις των μελών του. Έγραψε στα αγγλικά βιβλίο - πραγματεία για φινάλε δύο πιονιών έναντι ενός. Σύμβουλος και με καλή διάθεση πάντα προς τους νέους σκακιστές, άφησε αξέχαστη την παρουσία του στο σύλλογό μας τα 25 χρόνια της πορείας του.

Συλλυπητήρια στους δικούς του από όλους τους σκακιστές που τον γνώρισαν. H κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 6 Iουλίου στο Nεκροταφείο Xαλανδρίου, ώρα 18.30."

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ