ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών ΕΣΣΠ, 11,12 & 18,19 Μαρτίου 2017
  Ομαδικό Δημοτικών Επίσημη ιστοσελίδα Ομαδικό Γυμνασίων-Λυκείων φωτο
ΛΥΚΕΙΑ Γ ΓΥΜ Β ΓΥΜ Α ΓΥΜ ΣΤ ΔΗΜ Ε ΔΗΜ Δ ΔΗΜ Γ ΔΗΜ Β ΔΗΜ Α ΔΗΜ ΝΗΠΙΑ
 

Οι διαιτήτριες, Αλεξάνδρα, Ευτυχία, Μαρία. Μια εικόνα χίλιες λέξεις

 
ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Rk. Team Games   +    =    -   TB1   TB2   TB3 
1 64 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 6 5 1 0 11 1 21,5
2 55o Δημοτικό Σχολείο Πατρών 6 5 1 0 11 1 17,0
3 22ο Δημοτικό Πατρών 6 4 1 1 9 0 18,0
4 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ ΟΜΑΔΑ Α 6 4 1 1 9 0 16,5
5 50ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ ΟΜΑΔΑ Α 6 4 1 1 9 0 16,0

 

ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Rk. Team Games   +    =    -   TB1   TB2   TB3 
1 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΟΜΑΔΑ Α 6 5 1 0 11 1 15,5
2 Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών 6 4 0 2 8 2 14,5
3 Πειραματικό Πανεπιστημίου Ομάδα Α 6 3 1 2 7 0 15,5
 
ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
    Νήπια
1   ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
2   ΜΙΜΙΝΙ ΕΡΙ
3   ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.
11   ΜΕΡΜΙΓΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
    Α Δημ.
1   ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2   ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ
3   ΑΛΙΑΙ ΑΡΝΤΙΤ
15   ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    Β Δημ.
1   ΣΙΝΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
2   ΣΕΡΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3   ΒΑΛΣΑΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13   ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
    Γ Δημ.
1   ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
3   ΠΡΟΔΡΟΜΑΚΗΣ Χαραλαμπος
4   ΚΑΡΜΠΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    Δ Δημ.
1   Μαγκλάρας Παναγιώτης
2   ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3   ΚΟΥΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10   ΑΝΝΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
    Ε Δημ.
1   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
2   ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3   ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6   ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΣΤ Δημ.
1   ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2   ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
3   ΜΑΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4   ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ
    Α Γυμ.
1   ΖΑΡΟΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2   ΜΠΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3   ΦΕΡΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
4   ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
    Β Γυμ.
1   ΜΠΑΝΙΑ ΕΛΕΝΗ
2   ΤΡΙΓΚΑΣ Αθανασιος
3   ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
4   ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    Γ Γυμ.
1   ΚΟΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2   ΚΑΛΥΒΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
3   ΣΟΛΩΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Λύκεια
1   ΚΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2   ΚΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3   ΒΑΖΟΥΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
4   ΠΟΣΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 
 
Πέτρος Χρυσοβιτσάνος - Νήπια, χρυσό μετάλλιο

22.03.2017
Αποτίμηση
Η παρουσία των μαθητών του ΣΟΠ

Από οργανωτικής πλευράς, οι φετινοί αγώνες της ΕΣΣΠ ήταν σαφέστατα βελτιωμένοι και καλύτεροι από τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπήρξε άσκοπη καθυστέρηση, οι διαιτητές ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους, η θέση του κυλικείου ήταν ιδανική και γενικώς τα πράγματα δούλευαν ρολόι, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η παραδοσιακή γκρίνια των γονέων.

Η φωτεινότητα της αίθουσας και ο περιβάλλον χώρος λειτουργούσαν καταπραϋντικά στην ένταση των παρτίδων και οι μαθητές απόλαυσαν το παιχνίδι.

Τώρα, για να φθάσει ακόμη ψηλότερα η διοργάνωση χρειάζεται να υπάρχουν χρονόμετρα σε όλες τις σκακιέρες, να προκαταβάλλονται τα παράβολα, ώστε η κλήρωση να γίνεται από την παραμονή της έναρξης, να υπάρχουν περισσότεροι διαιτητές στις 3 μικρότερες τάξεις και να αυξηθούν οι αγωνιστικές σε 9 αντί των 7. Τέλος χρειάζεται να υπάρξει πρόνοια για τους γονείς σε περίπτωση κακοκαιρίας. Πολύ καλός ο χώρος του "Πάρκου της Ειρήνης" αλλά ο καιρός δεν θα είναι πάντα σύμμαχος.

Επίσης η ΕΣΣΠ πρέπει να λύσει το χρόνιο πρόβλημά της με το υλικό. Να αποκτήσει 200 ρολόγια και 300 σκακιέρες. Δεν επιτρέπεται κάθε χρόνο να βγαίνει στη γύρα για να βρεί το υλικό των αγώνων.

Στο αγωνιστικό μέρος: Υπήρχε παρουσία από Πάτρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ναύπακτο, Αίγιο, Καλάβρυτα, Αγρίνιο και Πύργο και σχεδόν όλες οι περιοχές είχαν επιτυχίες. Εκτός της Πάτρας, μετάλλια κέρδισαν το Αίγιο, η Ναύπακτος, ο Πύργος και το Αγρίνιο.

Από πλευράς συλλόγων, ο ΣΟ Πατρών επανήλθε μεγαλοπρεπώς. Συμμετείχε με 30 μαθητές/τριες, από τους οποίους, οι 24 μπήκαν στην δεκάδα της κατηγορίας τους. Κέρδισε 10 μετάλλια (6 χρυσά, 1 αργυρό 3 χάλκινα) ενώ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις μικρές κατηγορίες.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Λουτρακίου μεταφέρεται τώρα το ενδιαφέρον όλων των προκριθέντων σκακιστών, όπου ελπίζουν σε μεγαλύτερες επιτυχίες

 
Αναμονή, απολαμβάνοντας την ’νοιξη

19.03.2017
Αποτελέσματα Ατομικού

Με 412 μαθητές και μαθήτριες από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, διεξήχθη η τελική φάση των Ατομικών Μαθητικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠ.

Και σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση οι συντελεστές της διοργάνωσης πήραν άριστα. Στο "Πάρκο της Ειρήνης επικράτησε η ειρήνη.

Οι μαθητές του ΣΟ Πατρών σάρωσαν στις μικρές τάξεις με 6/10 χρυσά μετάλλια, δείχνοντας ότι ο ιστορικός σύλλογος, γρήγορα θα καλύψει το κενό των νεανικών του σκακιέρων.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Λουτρακίου προκρίνονται σίγουρα οι τρεις πρώτοι μαθητές ανά τάξη και η πρώτη μαθήτρια. Μια 5η θέση πρόκρισης ανά τάξη είτε σε μαθητή είτε σε μαθήτρια θα δώσει η Ένωση, κρίνοντας ποσοστιαίως τις συμμετοχές, πρόκριση που θα ανακοινωθεί το επόμενο διήμερο στην επίσημη ιστοσελίδα

 

18.03.2017
Αποτελέσματα Ομαδικού
Αύριο το Ατομικό

Το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Δημοτικά και το 2ο Γυμνάσιο Πατρών στα Γυμνάσια αντιστοίχως. Στα δε Λύκεια το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου.

Οι 5 πρώτες ομάδες του Δημοτικού και οι τρεις πρώτες του Γυμνασίου προκρίνονται στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τον Απρίλιο στο Λουτράκι. Επίσης και όλα τα Λύκεια.

Συμμετείχαν 61 σχολικές ομάδες συνολικώς και στις τρεις βαθμίδες.

Από το καλό στο καλύτερο τα πήγε και η σημερινή διοργάνωση. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στις 3.30 μμ.

Αύριο ολοκληρώνεται ο σχολικός μαραθώνιος με την διεξαγωγή των Ατομικών Πρωταθλημάτων σε 11 κατηγορίες. Πάνω από 400 μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή

 
Στα ήρεμα βλέμματα διακρίνεται η επιτυχία της διοργάνωσης

13.03.2017
Προκριματική φάση
Ζηλευτή διοργάνωση

Η στήλη δεν θα ασχοληθεί με τα αποτελέσματα της Προκριματικής Φάσης των αγώνων της Πάτρας. Αυτά βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα.

Θα επικεντρώσει στην διοργάνωση.

Ήδη οι Αχαιοί συντελεστές σκακιστικών αγώνων βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο λόγος: Οι Πανελλήνιοι Αγώνες που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι προκριματικοί κύλησαν απολύτως ομαλά. Όταν η κεφαλή είναι ήρεμη, ήρεμος είναι και ο κόσμος. Το ότι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν πριν την προβλεπόμενη ώρα λήξης τους, αποδεικνύει την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η νέα γενιά παραμέρισε την παλαιά.
 
Νίκος Διαμάντης: ’ψογος διευθυντής αγώνων
Ζωή Τουμπέλη: Εγγύηση ως Επικεφαλής διαιτητής
Γιάννης Παγώνης (Ταμίας ΕΣΣΠ): Η ψυχή της διοργάνωσης
Χάρης Σιέμπος (Επικεφαλής κληρώσεων): Επέλυε κάθε απρόοπτο πριν καταστεί πρόβλημα.
Διονυσία Πολύζου, Μαρία Πατούχα, Μαριτίνα Κοντογιάννη, Ισμήνη Παπαγιαννοπούλου, Αλεξάνδρα Τζιφέρη, Χριστίνα Παχάκη, Ευτυχία Πολυδωροπούλου, Χρήστος Σταματόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Σιέμπος,, Βλάσης Κόνδης, Νίκος Κανέλλης: Εξαίρετοι διαιτητές
Αλέξανδρος Καραπιπέρης: Αξιέπαινη εθελοντική προσφορά

Μόνη παραφωνία, η συμμετοχή του πατριάρχη παλαιάς κοπής, του Αναστασίου Αλεξάνδρου, κατάλοιπο της εποχής Φίσερ, τον οποίο ο μισός σκακιστικός κόσμος έχει αποβάλλει αλλά ευτυχώς αποτραβιέται σιγα σιγα από τα σκακιστικά δρώμενα.

Η γενιά των εικοσάρηδων και τριαντάρηδων κρατάει τώρα τα ηνία. Η Πάτρα γύρισε σελίδα.

Ο χώρος των αγώνων με την τζαμωτή περίφραξη, το πράσινο του περιβάλλοντος χώρου και τις πολλές εξόδους είναι ξεχωριστός. Απλώς έχει δυναμική για 400 μόνο μαθητές

Στις Φόρμες Δήλωσης, ανωτέρω, μπορούν να δηλώνουν μαθητές και Σχολεία έως την Πέμπτη την συμμετοχή τους στην τελική φάση 

 

03.03.2017
11 & 12 Μαρτίου οι προκριματικοί
Έως την Πέμπτη οι δηλώαεις συμμετοχής

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη φάση των μαθητικών αγώνων της ΕΣΣΠ με τους Προκριματικούς Αγώνες.

Σε αυτή τη φάση θα πάρουν μέρος μόνο τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Οι μαθητές Νηπίων, Γυμνασίων και Λυκείων θα αγωνιστούν στην τελική φάση την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Όλοι οι αγώνες της προκριματικής και τελικής φάσης, θα διεξαχθούν στο "Πάρκο της Ειρήνης" που βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Απευθείας στην τελική φάση της 19ης Μαρτίου προκρίνονται οι τρείς πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες της περσινής τελικής φάσης της ΕΣΣΠ. Επίσης όσοι μπήκαν στην πρώτη δεκάδα του αντίστοιχου περσινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Οι μαθητές αυτοί δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην προκριματική φάση.

Στην Προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ποια Σχολεία θα λάβουν μέρος στους αγώνες της 11ης Μαρτίου και ποια Σχολεία στους αγώνες της 12ης Μαρτίου.

Στην Φόρμα Δήλωσης, μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους 

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ