ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Θανάσης Σπηλιάδης

11.12.2012

Μετεγγραφικά

Η ΠΣ Περιστερίου πρωταγωνίστρια

ΝΕΠ και Πατραϊκός στην Πάτρα

Η ΠΣ Περιστερίου για ακόμη μια χρονιά έκανε τις σημαντικότερες κινήσεις. Πήρε τον Νάιτζελ Σορτ, την Ελίζαμπεθ Πάετζ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης στις 12χρονες Αναστασία Αβαραμίδου, την πρωταθλήτρια Ελλάδος στις 10χρονες Αθανασία - Παναγιώτα Χρυσογέλου, τον πρωταθλητή Ελλάδος στους 10χρονους Δημήτρη Κατωπόδη κ.ά.

Ο ΣΟ Καβάλας περιορίστηκε στην απόκτηση του Δημήτρη Μαστροβασίλη, κάτι που δείχνει ότι και στο πρωτάθλημα του 2013, η ΠΣ Περιστερίου θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Στην ΕΣΣΠ οι κυριώτερες μετεγγαφικές κινήσεις είναι:

ΝΕΠ: Νίκος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Κολόμβας, Γιώργος Τζόλας, Ζωή Τουμπέλη, ο Γιώργος Δαλιάνης στους 16χρονους και η Αγγελική Μπανιά στις 14χρονες

Πατραϊκός: Μιχάλης Κουτσίδης, Γιάννης Σερέτης, Αλέξανδρος Μούλιας, Θανάσης Σπηλιάδης, Μάρθα Κουτσίδη, ο Γεράσιμος Γερογιάννης και ο Γιώργος Καραγιάννης στους 16χρονους και η Κλέλια Λυκοθανάση στις 16χρονες

ΕΣ Αιγιαλείας: Ελένη-Ησιόνη Νικολαϊδου, ο Θρεμιστοκλής - Παναγιώτης Μαγκλάρας στους 16χρονους, ο Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος στους 12χρονους, ενώ κράτησε για δεύτερη χρονιά τους Δημήτρη Μπαλόκα και Νίκο Ντίρλη.

Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχωρίζει η μετακίνηση του Ευάγγελου Πολυβίου από τους Κύπριος στον Άγιο Βασίλειο, όπου επέστρεψε και η Ευτυχία Πολυδωροπούλου

          Πρακτικό Μετεγγραφών

 
Μιχάλης Κουτσίδης

11.11.2012

Μετεγγραφικά ΕΣΣΠ

ΝΕΠ, Πατραϊκός και Αιγιάλεια οι πρωταγωνιστές

Υποστολή σημαίας ο Πέλοπας

Χθες ολοκληρώθηκε η φετινή μετεγγραφική περίοδος. Στην ΕΣΣΠ οι μετακινήσεις παικτών ήταν πολλές και ηχηρές.

Κατ' αρχάς, επισήμως, ο Πατραϊκός ενισχύθηκε με 10 παίκτες, κυριώτεροι των οποίων είναι ο Μιχάλης Κουτσίδης, ΕΛΟ 2074, ο Αλέξανδρος Μούλιας 1950, ο Θανάσης Σπηλιάδης 1948 και ο Γιάννης Σερέτης 1910.

Η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών απέκτησε επισήμως τους Νίκο Γεωργακόπουλο 2330, Γιάννη Κολόμβα 2091, Γιώργο Τζόλα 1999 και Ζωή Τουμπέλη 1962. Η ομάδα ενισχύθηκε επίσης και στις "χαμηλές" σκακιέρες

Στην ΕΣ Αιγιαλείας, επισήμως μέχρι στιγμής, μετακινήθηκε ο 11χρονος Βασίλης-Γιώργος Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος. Απο κει και πέρα, φήμες αναφέρουν για Αλέξανδρο Κουκουφίκη 2263, Γιώργο Κουκουφίκη 2163, Γιώργο Αθανασίου 1947, για τον 15χρονο Αμφισσαίο, Παναγιώτη Μαγκλάρα και για "διχίλιαρη" γυναίκα. Και οι Αιγιώτες, επίσης, ενισχύθηκαν "χαμηλά".

Φυσικά οι πιο κρίσιμες σκακιέρες θα είναι οι λεγόμενες αναπτυξιακές στον καθορισμό του Πρωταθλητή του ΠΟΑ' 2013.

Ο ΣΟ Πατρών, που θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, δεν έκανε ουσιώδεις μετεγγραφές και θα στηριχθεί στον επιτυχημένο φετινό κορμό.

Να επισημάνουμε, εν κατακλείδι, τον ποιοτικό και ποσοτικό διαμελισμό της Ακαδημίας Πέλοπος Πατρών. Τρεις παίκτες του μετακινήθηκαν στην ΝΕ Πατρών, έξι στον Πατραϊκό και τρεις στην ΕΣ Αιγιαλείας. Η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη φέτος στον ΠΟΑ', πίσω από τον ΣΟΠ και αγωνίστηκε στην Α' Εθνική κατηγορία

 

Ζωή Τουμπέλη

30.10.2012

Μετεγγραφικά

Η Τουμπέλη στη ΝΕΠ

Γενικές πληροφορίες σε εθνικό επίπεδο δεν υπάρχουν, πλην της ανεπίσημης, ότι ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι στα πλάνα του Αργοναύτη Κορινθίας, ομάδας του Μπέλλου.

Σε επίπεδο ΕΣΣΠ, οι κινήσεις είναι πυρετώδεις, όσον αφορά τις διεκδικήτριες ομάδες ανόδου στην Α' Εθνική. Επισήμως, η ισχυρότερη μετεγγραφική κίνηση, αφορά το πρόσωπο της Ζωής Τουμπέλη - της ισχυρότερης σκακίστριας της Δυτικής Ελλάδας, η οποία από τον ΣΟ Πατρών μετακινείται στη ΝΕ Πατρών.

Ανεπισήμως, τώρα, η ΝΕΠ φαίνεται να παίρνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη φετινή μετεγγραφική περίοδο. Εκτός της Τουμπέλη, τα ονόματα που ακούγονται για ενίσχυση της ομάδας των δελφινιών είναι ηχηρά. Τζόλας, Κολόμβας και Πιτσέλης από την Ακαδημία Πέλοπος, η 12χρονη Αγγελική Μπανιά από τον ΑΣΟΝ Έπαχτος και ο 14χρονος Γιώργος Δαλιάνης από τον ΣΟ Ρίου.

Πάντα ανεπισήμως, για την ΕΣ Αιγιαλείας, ακούγεται το όνομα του 14χρονου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, αθλητή της ΕΣ Άμφισσας, κάτι που επισήμως διαψεύδεται από την Διοίκηση της αιγιώτικης ομάδας.

Αν και στον σκακιστικό χώρο, συνηθίζεται, οι περισσότερες μετεγγραφικές κινήσεις να διεξάγονται "εν κρυπτώ", από τις υπάρχουσες πληροφορίες γίνεται φανερό ότι η ΝΕ Πατρών θα είναι το μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α' Εθνική του 2013. Να θυμίσουμε τις 6 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο Πρωτάθλημα του ΠΟΑ' Εθνικής της ΕΣΣΠ: Ακαδημία Πέλοπος Πατρών, ΝΕ Πατρών, ΕΣ Αιγιαλείας, Πατραϊκός ΣΣ, ΣΟ Ρίου και Ακαδημία Σκάκι Αγίου Βασιλείου Ρίου.

Η μετεγγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ