eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΟΡΓΗ

04.08.2019

 

         When someone slaps me on the cheek, I won't turn my face.
         I won't respond with a punch.
         I throw a thunderbolt.

"heavy metal music"

 

  Τον παρόντα ιστότοπο παρακολουθούν μερικές εκατοντάδες αναγνωστών και θεωρείται ασήμαντος σε σύγκριση π.χ. με τη "Ζούγκλα" ή το "Πρώτο Θέμα".

Όμως, επειδή όλοι ανεξαιρέτως οι ακόλουθοι του, έχουν υψηλό IQ, δεν διαφέρει και πολύ από κάποιον με χιλιάδες αναγνώστες.

Για αυτό απευθυνόμαστε σε αυτούς, ωσάν σε πλήθος μυριάδων...

Τα τρία πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θεωρούμε ότι είναι: 1) Η ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι 2) Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και 3) Οι δολοφονίες των εκατομμυρίων εμβρύων (εκτρώσεις).

Ποιο είναι φρικτότερο, δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως γιατί και τα τρία είναι τερατώδη. Μας απασχολεί δεόντως η αντιμετώπισή τους από τους θεσμικούς και μη φορείς: 1) της Δικαιοσύνης 2) της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 3) της κοινής γνώμης.

Και ως προς το Ολοκαύτωμα, οι φορείς έχουν προβεί σε όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες και παγκοίνως έχει καταδικαστεί.

Αλλά για τα άλλα δύο τηρείται σιγή ιχθύος.

Η αμερικανική κυβέρνηση ούτε έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ούτε καν έχει ζητήσει συγγνώμη, η οποία βεβαίως συγγνώμη ουδόλως θα επαναφέρει στη ζωή τους φονευθέντες.

Τέτοιες ημέρες του 1945 το παιχνιδάκι "Little boy" εξαφάνιζε μονομιάς χιλιάδες αμάχους ανθρώπους, εκατομμύρια ζώα και τη χλωρίδα στην περιοχή της Χιροσίμα. Συγχωρείται αυτό το ανοσιούργημα; Δηλαδή, ο ίδιος ο άρχοντας του σκότους, ο Βεελζεβούλ, τι περισσότερο κακό θα μπορούσε να επιφέρει στην ιαπωνική πόλη;

Ως προς τις εκτρώσεις: Εάν έχετε γερό στομάχι παρακολουθείστε το ακόλουθο βίντεο των 130'': Έκτρωση: Πριν και μετά

Μα, όταν το έμβρυο αντιδρά καθώς το ψαλίδι το αναζητά για να το τεμαχίσει, δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει συνείδηση, ότι έχει ζωή, ότι είναι άνθρωπος;

Υπάρχει ο αντίλογος ότι κάποιες έγκυμονούσες διατρέχουν κίνδυνο ακόμη και να πεθάνουν. Ε, και; Ποιος μίλησε για αυτές; Εκεί επιβάλλεται να γίνει η άμβλωση. Αλλά πόσες τέτοιες περιπτώσεις παρουσιάζονται το χρόνο; 50, 100, 1000; Όχι φυσικά οι 300.000 ετησίως στον ελλαδικό χώρο!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Θεότητα του Νόμου δεν υπήρχε στην Ελληνική Μυθολογία. Απλούστατα, γιατί ο Νόμος ποτέ δεν αντιπροσώπευε τις αιώνιες πανανθρώπινες αξίες. Ο Νόμος είχε πάντοτε προσωρινή ισχύ και αρκετές φορές εξυπηρετούσε τους έχοντες τη δύναμη. Ο Νόμος πολλές φορές ερχόταν σε σύγκρουση με την Ηθική. Π.χ. Ίσχυε για εκατοντάδες χρόνια Νόμος υπέρ της δουλείας.

Υπήρχε όμως η θεά Θέμις, κόρη του πρώτου θεϊκού ζεύγους Ουρανού και Γης. Που είναι σήμερα η Θέμις; Ποιος κυβερνάει στη θέση της; Που είναι η Αιδώς; Εγκατέλειψε πρώτη την Γη. Που είναι η Αστραία; Η οδηγός του κεραυνού του Διός; Εξοστρατίστηκε στον ουρανό, στον αστερισμό της Παρθένου.

Ποιος έμεινε στη Γη πλάι στον ταλαίπωρο άνθρωπο; Μόνο η Οργή...

 
 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ