ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 8-16 ΕΤΩΝ 2012
Κυριακή Καλύβα - Κ/10  -  ασημένιο μετάλλιο Δημήτρης Κόλλιας - Α/8  -  χάλκινο μετάλλιο
 
Βράβευση 10χρονων κοριτσιών: Κυριακή Καλύβα, Αθανασία-Παναγιώτα Χρυσογέλου, Ευγενία Τσιβελεκίδου
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΣΗ
Σταθόπουλος Ιωάννης Α/16 1
Παπασημακόπουλος Αλέξ. >> 2
Παπακωνσταντίνου Δημ. >> 3
     
Λαδόπουλος Δημήτριος Α/14 1
Γουλούτης Νικόλαος >> 2
Δρακόπουλος Πολυχρ.-Παν. >> 3
     
Θεοδώρου Νικόλαος Α/12 1
Δάνης Χρυσοβαλάντης >> 2
Δρακουλάκος Γρηγόριος >> 3
     
Κατωπόδης Δημήτριος Α/10 1
Καρούσος-Θεοδωράκης Ν. >> 2
Σερπετσιδάκης Νικόλαος >> 3
     
Πατρελάκης Ευάγγελος Α/8 1
Αμπελακιώτης Σταύρος >> 2
Κόλλιας Δημήτριος >> 3
     
Αμοιρίδου Δήμητρα Κ/16 1
Σερεφίδου Δέσποινα >> 2
Δρακάκη ’ννα-Μαρία >> 3
     
Σαλαχίδη Ρεβέκα Κ/14 1
Καφετζή Αγγελική >> 2
Ηλιοπούλου Ελισάβετ >> 3
     
Αβραμίδου Αναστασία Κ/12 1
Τσολακίδου Σταυρούλα >> 2
Μαστρακούλη Ευαγγελία >> 3
     
Χρυσογέλου Αθαν.-Παναγ. Κ/10 1
Καλύβα Κυριακή >> 2
Τσιβελεκίδου Ευγενία >> 3
     
Μπεράτζε Αναστασία Κ/8 1
Καραβιτάκη Ευαγγελία >> 2
Πάσογλου Νικολέττα >> 3

 29.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Εκπλήξεις στις κατηγορίες: Α/16 & Α/12

Η Κυριακή Καλύβα αργυρή, ο Δημήτρης Κόλλιας χάλκινος

Επαληθεύτηκε η ρήση, ότι το πιο δύσκολο κατόρθωμα είναι το πώς να διατηρηθείς στην κορυφή. Τρανταχτές αποτυχίες, η 9η θέση στους 12χρονους, του πρωταθλητή Ευρώπης Ιωαννίδη και η 11η στους 16χρονους, του παγκόσμιου πρωταθλητή ερασιτεχνών Τσακίρη. Η Κυριακή Καλύβα αργυρή (Κ/10) και ο Δημήτρης Κόλλιας χάλκινος (Α/8) έφεραν χαμόγελα στην Πάτρα.

’ξιος πρωταθλητής στους 16χρονους ο Ιωάννης Σταθόπουλος, ήθελε μόνο νίκη επί του Παπακωνσταντίνου και την πέτυχε εύκολα. Για τον Χαράλαμπο Τσακίρη τα είπαμε.

Στους 14χρονους με σταθερό καλό παιχνίδι, ο Δημήτρης Λαδόπουλος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης, μεγάλο φαβορί, κατετάγη 10ος.

Αποκάλυψη των αγώνων, ο Χρυσοβαλάντης Δάνης στους 12χρονους. Εναντίον του πανάξια πρώτου Νίκου Θεοδώρου και του Ευγένιου Ιωαννίδη σημείωσε 1,5/2, κατακτώντας άξια και αυτός το αργυρό μετάλλιο. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε, βεβαίως και την εμφάνιση του χάλκινου, Γρηγόρη Δρακουλάκου, ο οποίος ισοβάθμισε με τους δύο πρώτους.

Νέα επιτυχία του Δημήτρη Κατωπόδη, η κατάκτηση του πρωταθλήματος των 10χρονων, όπου απέτυχε το Νο 1 ΕΛΟ των αγώνων, Βίκτωρ Στεφάν (10ος).

Στην "άγνωστη γη", την κατηγορία των 8χρονων, ο Ευάγγελος Πατρελάκης δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Ως αποτυχία μπορεί να θεωρηθεί, η πολύ καλή, κατά τα άλλα, 6η θέση, του ισχυρού Νίκου Μπέτσου.

Στις 16χρονες, η Δήμητρα Αμοιρίδου, σχετικά εύκολα κέρδισε το πρωτάθλημα.

Καλό σκάκι από την Ρεβέκα Σαλαχίδη και την Αγγελική Καφετζή στις 14χρονες, με την πρώτη να υπερτερεί στα κριτήρια. Μάλλον αποτυχία, η 8η θέση της Αλεξίας Μόσχου.

Στα κριτήρια κρίθηκε και το πρωτάθλημα στις 12χρονες, με την Αναστασία Αβραμίδου, αυτή τη φορά, να ξεπερνάει την Σταυρούλα Τσολακίδου.

Στις 10χρονες, η Αθανασία-Παναγιώτα Χρυσογέλου, έδειξε ότι είναι μια κλάση υψηλότερο επίπεδο, με το 7/7 που σημείωσε.

Τέλος στις 8χρονες, η Αναστασία Μπεράτζε ξεχώρισε, ακολουθούμενη από 5 κορίτσια, όλες με 4/6!

Η Κυριακή Καλύβα γράφει την δική της ιστορία στο ελληνικό σκάκι. Μετά την κατάκτηση δύο Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων, ήρθε τώρα και η επιβράβευση στα Πανελλήνια Νεανικά με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Και δεν έχει συμπληρώσει 2,5 χρόνια ενασχόλησης με το παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Κόλλιας έφερε, μαζί με την Καλύβα, την ’νοιξη στο αχαϊκό σκάκι. Απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαίες οι καλές του εμφανίσεις της τελευταίας τριετίας.

Θυμίζουμε ότι η Πάτρα είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε Πανελλήνιο Παίδων - Κορασίδων από την χρυσή εποχή της Διονυσίας Πολύζου. Και τώρα ήρθαν δύο.

’λλες ελπιδοφόρες θέσεις ή συγκομιδή πόντων από τους πατρινούς και όχι μόνο:

ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΝΤΟΙ ΘΕΣΗ
Στεφανάτος Γεράσιμος Α/12 4,5 14
Τριάντος Κωνσταντίνος Α/10 4,5 12
Σταματόπουλος Ιωάννης Α/10 4 15
Μαλαταράς Γεράσιμος Α/10 3,5 20
Μπέτσος Νικόλα-Ευάγγελος Α/8 4,5 6
Γεωργίου Αναστάσιος Α/8 3 17
Μπανιά Ελένη Κ/10 3,5 11

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

          φωτο_6_7_Λήξη

 
Νίκος Θεοδώρου - Α/12

 28.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Ιωαννίδης - Θεοδώρου ½ : ½

Καλύβα και Μπέτσος στην τριάδα

Σπουδαία μάχη από δύο μεγάλα ταλέντα έλαβε χώρα στο πρώτο τραπέζι των 12χρονων. Αν και από τον Ευγένιο Ιωαννίδη διέφυγε ματ σε 4, η παρτίδα καταγράφεται σαν γιγαντομαχία, αφού σε αμοιβαία πίεση χρόνου, η ευρηματικότητα σε άμυνες και αντεπιθέσεις και από τους δύο ήταν ανυπέρβλητη.

Στους 16χρονους Τσακίρης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ερασιτεχνών) και Ναούμ έμειναν έξω από την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Να παρατηρήσουμε ότι οι 7 αγωνιστικές είναι λίγες για την αξιοκρατική κατάταξη, ακόμη και της πρώτης θέσης.

Στις κοπέλες η κατάσταση φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση η Αμοιρίδου στις 16χρονες, η Σαλαχίδη στις 14χρονες, η Χρυσογέλου στις 10χρονες και η Αντωνία Κούτα στις 8χρονες.

Από την πλευρά των πατρινών μόνο τρεις παραμένουν στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Η Κυριακή Καλύβα 4/5 στις 10χρονες, ο Νίκος Μπέτσος 4/5 και ο Δημήτρης Κόλλιας 4/5 στους 8χρονους με πιο δύσκολο το έργο των αγοριών. Σήμερα είναι πιθανό να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

          φωτο_5

 
Γεράσιμος Μαλαταράς - Α/10

 27.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Τιτανομαχίες στους 16χρονους

Κόλλησαν οι πατρινοί

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπυ Αβραμίδου - Τσολακίδου στις 12χρονες. Στους 16χρονους, στον απόηχο της εκπληκτικής παρτίδας Κουτουκίδης - Τόμπρος 1-0, της 2ης αγωνιστικής, έξι σκακιστές ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 3,5/4 πόντους. Μεγάλες μάχες διεξάγονται και τους 14χρονους, με 4 αθλητές να προηγούνται με 3,5/4 και να τους καταδιώκει ένας αμέτρητος αριθμός 3ποντων σκακιστών.

Το απόλυτο των πόντων έχουν: Ευγένιος Ιωαννίδης και Νίκος Θεοδώρου (12χρονοι), Δημήτρης Κατωπόδης (10χρονοι), Σταύρος Αμπελακιώτης και Ευάγγελος Πατρελάκης (8χρονοι), Δήμητρα Αμοιρίδου (16χρονες), Ρεβέκα Σαλαχίδη (14χρονες), Κατερίνα Πάσογλου (12χρονες), Αθανασία - Παναγιώτα Χρυσογέλου (10χρονες), Αντωνία Κουτά και Αναστασία Μπεράτζε (8χρονες).

Μόνον ο Γεράσιμος Μαλαταράς (3,5) νίκησε από τους πρωτοπόρους πατρινούς, αλλά το έργο του, της κατάκτησης ενός μεταλλίου φαντάζει σαν άθλος. Ο Απόστολος Σταματόπουλος (3) στους 14χρονους και ο Δημήτρης Κόλλιας (3) στους 8χρονους, με τις χθεσινές του επιτυχίες έχουν θεωρητικές ελπίδες για βάθρο.

Σήμερα (5 αγων.), ξεχωρίζει η πολυαναμενόμενη μονομαχία του πρωταθλητή Ευρώπης, Ευγένιου Ιωαννίδη (4) με τον Νίκο Θεοδώρου (4), φαβορί για πολλούς στην κατηγορία των 12χρονων

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

          φωτο_4

 
Κυριακή Καλύβα - Κ/10

 26.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Στο φουλ οι μηχανές

Καλή η πορεία της Πάτρας

Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Από σήμερα (4η αγων.) και μέχρι το τέλος των αγώνων κάθε παρτίδα είναι και ένα ντέρμπυ για αυτούς που κυνηγούν τα μετάλλια.

Ήδη ένα μεγάλο φαβορί, ο Σταμάτης Κούρκουλος - Αρδίτης (Α/14), έμεινε εκτός μεταλλίων μετά τη χθεσινή του ήττα.

Στους 12χρονους συνεχίζουν χωρίς απώλειες τα δύο σούπερ φαβορί, ο Νίκος Θεοδώρου και ο Ευγένιος Ιωαννίδης. Το ίδιο και στις 12χρονες, όπου η Σταυρούλα Τσολακίδου και η Αναστασία Αβραμίδου συναντιούνται σήμερα. Η πιο σκληρή όμως κατηγορία είναι αυτή των 16χρονων, όπου 11 σκακιστές διεκδικούν την πρώτη θέση!

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν και οι πατρινοί αθλητές. Μετάλλιο διεκδικούν η Κυριακή Καλύβα (3) στις 10χρονες, Ο Νίκος Μπέτσος (3) στους 8χρονους, ο Γεράσιμος Στεφανάτος (2,5) στους 12χρονους και ο Γεράσιμος Μαλαταράς (2,5) στους 10χρονους

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

          φωτο_2_3

 
FM Χαράλαμπος Τσακίρης - Α/16

 25.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Με το δεξί τα φαβορί

Διάλεξη του Κουρκουνάκη σήμερα το πρωί

Ρουτινιάρικη η έναρξη των πρωταθλημάτων. Όλα τα μεγάλα φαβορί κυριάρχησαν. Από τα φαβορί της Πάτρας, ο Κωνσταντίνος Τριάντος "έσπασε". Σήμερα υπάρχει διπλή αγωνιστική και σκοπός των πρωτοπόρων να περάσουν αλώβητοι, διότι σε 7 αγωνιστικές η πρόωρη ήττα δεν "βγαίνει" μετά.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί ο Διεθνής Μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης θα δώσει διάλεξη για τους γονείς σε αίθουσα του Πόρτο Ρίο

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

          φωτο_1

 

 24.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Αυλαία - στις 5.00 η τελετή έναρξης

Με περισσότερα από 360 παιδιά αρχίζουν σήμερα στο Πόρτο Ρίο τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων. Οι αγωνιστικές φέτος θα είναι 7 αντί των καθιερωμένων 9. Στις 5.00 θα γίνει η τελετή έναρξης και στις 5.30 θα πατηθούν τα χρονόμετρα

Αύριο υπάρχει διπλή αγωνιστική: στις 9.30 το πρωί και στις 5.30 το απόγευμα

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

 
Νίκος Μπέτσος, επικεφαλής στους 8χρονους

 10.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

359 συμμετοχές - 71 από την ΕΣΣΠ

Ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων το ονόματα των συμμετεχόντων στα Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων, που θα διεξαχθούν στο Πόρτο Ρίο από 24 - 29 Ιουνίου.

Οι συνολικές συμμετοχές είναι 359, ενώ από την ΕΣΣΠ, θα αγωνιστούν 71 αγόρια και κορίτσια

          Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων

 

 03.06.2012

Πανελλήνια Νεανικά

Νεώτερο: Έως την Τρίτη οι συμμετοχές

Προς ενημέρωση των παιδιών και των γονέων που προτίθενται να συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 8-16 ετών στο Πόρτο Ρίο, υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Τρίτη 5 Ιουνίου. Τα παράβολα των σκακιστών της Δυτικής Ελλάδας θα κατατίθενται στην ΕΣΣΠ. Οι υπόλοποι στην Ε.Σ.Ο. μέσω της Εθνικής Τραπέζης, έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Αρ. Λογ. 080/480580-13. Για τους σκακιστές που μετείχαν στην προκριματική φάση το παράβολο είναι 30 ευρώ, ενώ για αυτούς που δεν μετείχαν είναι 60 ευρώ.

Όσοι διαμείνουν στα Ξενοδοχεία της διοργάνωσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν την  Φόρμα δήλωσης συμμετοχής - κράτησης δωματίων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Υπεύθυνη: κα Καπετανάκη,  Τηλ.:2610-992102 εσωτ. 622

Fax: 2610-992115  -  Email: reservation@portoriohotel.gr

          Συμπληρωματική Προκήρυξη

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ