ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα
Λουτράκι 2017

11.04.2017
Η αξία των αγώνων ράπιντ
Άλλα 2 μετάλλια στην ΕΣΣΠ

Οι μαθητικοί πανελλήνιοι αγώνες, δεν συμπεριλαμβάνονται στην κλίμακα ΕΛΟ και δεν προσφέρουν καμμία περαιτέρω επιβράβευση στους νικητές πέραν των μεταλλίων. Ο δε μικρός χρόνος του ράπιντ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα της σκακιστικής ικανότητας του κάθε αθλούμενου.

Οι κορυφαίοι παίκτες του αθλήματος αποφεύγουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Όμως παιδιά και γονείς λατρεύουν τους αγώνες αυτούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μαζικότητα στο άθλημα. Η μαζικότητα έχει πάντα ωφέλειες. Κυριότερες είναι η προβολή και η ανάδειξη νέων ταλέντων.

Τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει;

Πρέπει οι παρτίδες να αξιολογούνται με ΕΛΟ. Το πρόβλημα που δεν συμβαίνει τώρα, είναι η μή ύπαρξη αθλητικών δελτίων των αγωνιζόμενων. Όμως αυτό επιλύεται αν ο κάθε αγωνιζόμενος χωρίς δελτίο, παίρνει αυτομάτως κωδικό στην ΕΣΟ, ημιεπίσημο εν ανάγκη. Άλλωστε ακόμη η FIDE, αξιολογεί στα μπλιτς και ράπιντ παίκτες άνευ δελτίου.

Το άλλο που χρειάζεται το μαθητικό πρωτάθλημα είναι ένας κλασικός χρόνος παιχνιδιού, ώστε να αποκτήσουν επισημότητα οι αγώνες.

Τρίτο και τελευταίο η προβολή από τα μεγάλα αθλητικά ιστολόγια και κανάλια.

Μέχρι να γίνουν αυτά, οι αγώνες αν και μαζικοί, δεν θα πάψουν να αποτελούν μια σκακιστική φιέστα και τίποτα παραπάνω.

Η Κυριακή Καλύβα που ανήκει στον ΣΟ Ηρακλείου Κρήτης και κέρδισε το τρίτο μετάλλιο γενικής στην Γ' Γυμνασίου και το πρώτο στις μαθήτριες, συμφώνως με mail που λάβαμε, όσον αφορά τον θεσμό των μαθητικών πρωταθλημάτων, ανήκει στην δύναμη της ΕΣΣΠ. Έτσι η συγκομιδή της οικείας Ένωσης αυξάνει από 4 σε 6 μετάλλια.

Για τις ομάδες της ΕΣΣΠ, οι μαθητές του ΣΟ Πατρών και της ΝΕ Πατρών κατέκτησαν φέτος τα μετάλλια.

Ο ΣΟΠ κατακτά για όγδοη συνεχόμενη χρονιά πανελλήνια μετάλλια, επιτυχίες που έχουν σημειώσει έξι αθλητές της νέας γενιάς. Από την προηγούμενη γενιά του 2000, τέσσερις αθλητές κατακτούσαν μετάλλια επί 6 χρόνια.

Οι γεννηθέντες το 2006 και το 2007 αθλητές της ΕΣΣΠ, δείχνουν ικανοί να κυριαρχήσουν στο ελληνικό σκάκι. Αναφέρουμε τους:
 Δημήτρης Στεφάνου  ΝΕΠ 2006
 Πανορμίτης Χριστοδούλου  ΕΑΠ 2006
 Κωνσταντίνος Στεφάνου  ΝΕΠ 2006
 Παναγιώτης Μαγκλάρας  ΣΟΠ 2007
 Γιώργος Αλεξόπουλος  ΣΟΠ 2007
 Δημήτρης Μακρίδης  ΣΑ Πύργου 2007
 Αθηνά Αννίνου  ΣΟΠ 2007

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ