ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ομαδικό Γ' Εθνικής 2008 Βράβευση Ιωάννη 2009 Ομαδικό Β' Εθνικής 2009 Ομαδικό ΕΣΣΠ 2010
ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2011 ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2012 ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2013 ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2014
Κύπελο ΕΣΣΠ 2014 Αρχαιρεσίες 2014 Patraikos Grand Prix 2015 ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2015
Αρχαιρεσίες 2017      

Αρχαιρεσίες 2017
Η νέα Διοίκηση
Δε, 30.10.2017  -  Επερατώθη χθες η διαδικασία εκλογής των νέων μελών του ΔΣ του Πατραϊκού ...
 

Αρχαιρεσίες 2017
Πρόσκληση μελών
Υποβολή υποψηφιοτήτων
Τε, 04.10.2017  -  Στις 28/29 Οκτωβρίου 2017, θα διενεργηθούν οι εκλογές του Πατραϊκού Συλλόγου Σκακιστών, για την ανάδειξη του νέου του Συμβουλίου τριετούς διάρκειας.
Στο υποσέλιδο η δημοσιευθείσα Πρόσκληση ...
 

Δημήτρης Ζαρονίκας - Νικητής

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας το τρόπαιο
Ο Αγγελόπουλος δεύτερος & ο Α. Αλεξόπουλος τρίτος
Ο Τριάντος νικητής του 20ού τουρνουά
Τε, 24.06.2015  -  Ο Δημήτρης Ζαρονίκας αναδείχθηκε και τυπικά Πρωταθλητής 2015 στο γκραν πρι μπλιτς, κατακτώντας το κύπελλο του πρώτου νικητή. Συγκέντρωσε σε 15 τουρνουά 130,5 βαθμούς.

Το κύπελλο του δεύτερου νικητή κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλα τα τουρνουά. Στα 15 βαθμολογήσιμα, συγκέντρωσε 97 βαθμούς.

Το κύπελλο του τρίτου νικητή απονεμήθηκε στον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο, ο οποίος σε 11 συνολικώς τουρνουά έφθασε τους 77,5 βαθμούς.

Τέλος το κύπελλο στους 13χρονους κατέκτησε ο Γιάννης Κόλλιας με 67,5 βαθμούς σε 10 τουρνουά.

Το 20ό και τελευταίο τουρνουά ήταν πιο ισχυρό.

Ο Κωνσταντίνος Τριάντος τερμάτισε στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς.

Ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος ήλθε δεύτερος, επίσης με 10 βαθμούς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Φίλιππος Τερζής τρίτος με 9 βαθμούς.

Η βραδυά έκλεισε με σοκολατάκια και αναψυκτικά.

Καλό Καλοκαίρι!

 

Δημήτρης Ζαρονίκας

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας και το 19ο
Την Τετάρτη η λήξη
Δε, 22.06.2015  -  Ισόβαθμοι σε όλα αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Ζαρονίκας και ο Γιάννης Κόλλιας που τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 13/14 βαθμούς, εκτός από την κλήρωση, όπου η τύχη ευνόησε τον πρώτο κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Τρίτος τερμάτισε ο άρτι αφιχθείς εξ Σιγκαπούρης, Νίκος Τσάκας.

Χρυσός 13χρονος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, αργυρός ο Γιώργος Ανδρέου και χάλκιινος - στην κλήρωση και εδώ - ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος ισοβάθμισε σε όλα τα κριτήρια με τον Χαράλαμπο Παπαϊωάννου.

Μεθαύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται ο φετινός μαραθώνιος του γκραν πρι με το 20ό τουρνουά. Θα απονεμηθούν τα κύπελλα στους νικητές, ενώ θα υπάρξει μέριμνα να προσέλθουν και άλλοι άνδρες. Φυσικά το κλίμα θα είναι γιορτινό όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις

 

Μιχάλης Κουτσίδης

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας κατέκτησε το γκραν πρι
Ο Κουτσίδης το 17ο
Δε, 08.06.2015  -  Ο Μιχάλης Κουτσίδης επανήλθε μετά από καιρό στο γκραν πρι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 17ο τουρνουά με 8/9 βαθμούς.

Δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε ο Δημήτρης Ζαρονίκας και τρίτος με 7 βαθμούς, ο Ιωάννης Κόλλιας.

Πρώτος 13χρονος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κόλλιας, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τρίτος ο Αναστάσης Γεωργίου.

Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του γκραν πρι, ο Δημήτρης Ζαρονίκας εξασφάλισε και με μαθηματικό τρόπο την πρώτη θέση και το κύπελλο.

Τα άλλα δύο κύπελλα διεκδικούν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο Μιχάλης Κουτσίδης και ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος.

Το δε κύπελλο του πρώτου 13χρονου διεκδικούν με ίσες πιθανότητες ο Αντωνιάδης και οι αδελφοί Κόλλια

 

Θεόκριτος Φώτου
Patraikos Grand Prix Blitz
Πρωτιά Φώτου
Δε, 01.06.2015  -  Η επανεμφάνιση του Θεόκριτου Φώτου μετά από ένα χρόνο σε τουρνουά μπλιτς συνοδεύτηκε με νίκη και χρυσό μετάλλιο.

Το ασημένιο μετάλλιο και τους ίδιους βαθμούς με τον νικητή κατέκτησε ο Δημήτρης Ζαρονίκας, το δε χάλκινο ο Δημήτρης Κόλλιας.

Στους 13χρονους πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κόλλιας, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τρίτος ο 7χρονος Γιώργος Αλεξόπουλος.

Από χθες αφαιρούνται τα χειρότερα αποτελέσματα για όσους ξεπέρασαν τα 15 τουρνουά. Μόνον ο Κ. Αγγελόπουλος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 16 τουρνουά.

Ο Δημήτρης Ζαρονίκας σε ένα-δύο τουρνουά θα εξασφαλίσει το κύπελλο του πρώτου νικητή στο γκραν πρι.

Με δεδομένο ότι ο Κ. Αγγελόπουλος θα μπει στην πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης, το κύπελλο του πρώτου 13χρονου διεκδικούν ο Δ. αντωνιάδης και οι αδελφοί Κόλλια

 

Δημήτρης Ζαρονίκας
Patraikos Grand Prix Blitz
Επιστροφή Ζαρονίκα
Δε, 25.05.2015  -  Ξανά στα χρυσά μετάλλια ο Δημήτρης Ζαρονίκας. Κέρδισε το 15ο τουρνουά και εμφανίζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του γκραν πρι.

Ήδη συμπληρώθηκαν 15 τουρνουά και από την επόμενη Κυριακή θα πετἀγονται τα άσχημα αποτελέσματα για όσους έχουν άνω των 15 συμμετοχών.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Ιωάννης Κόλλιας και το χάλκινο ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος.

Χρυσός 13χρονος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ασημένιος ο Δημήτρης Κόλλιας και χάλκινος ο Δημήτρης Αντωνιάδης

 

Δημήτρης Κόλλιας
Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Δ. Κόλλιας νικητής
Η "ζημιά" των μικρών
Δε, 18.05.2015  -  Εναλλαγές στην κορυφή είχαμε στο 14ο τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού. Τελικώς, ο Δημήτρης Κόλλιας σκαρφάλωσε στο ψηλότερο σκαλοπάτι κατακτώντας το χρυσό μετἀλλιο.

Είναι γεγονός ότι 4-5 παμπαίδες παίζουν μπλιτς υψηλού επιπέδου για την ηλικία τους, κάτι "κακό" για την διοργάνωση, αφού εμποδίζει ενήλικες καλού επιπέδου για τα πατραϊκά δεδομένα, να εμφανίζονται στα τουρνουά.

Ασημένιος χρίστηκε, χθες, ο Ιωάννης Κόλλιας και χάλκινος ο Δημήτρης Ζαρονίκας.

Στους 13χρονους πρώτευσε ο Δημήτρης Αντωνιάδης. Τον ακολούθησε ο Αναστάσης Γεωργίου και τρίτος κατετάγη ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

 

Δημήτρης Ζαρονίκας
Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας πιο ψηλά
Δε, 11.05.2015  -  Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του γκραν πρι έφθασε ο Δημήτρης Ζαρονίκας. Αναδεἰχθηκε νικητής και στο 13ο τουρνουά και απομακρύνθηκε απο τους άλλους διεκδικητές.

Δεύτερος στο χθεσινό τουρνουά κατεάγη ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και τρίτος ο Γιάννης Χλιάπας.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αναδείχθηκε ξανἀ πρώτος 13χρονος με δεὐτερο τον πρωτοεμφανιζόμενο Αναστάσιο Γεωργίου και τρίτο τον Γιώργο Ανδρέου.

Στη βαθμολογία του γκραν πρι προηγείται ο Δ. Ζαρονίκας με 89 βαθμούς και ακολουθούν: Κ. Αγγελόπουλος με 77, Αλ. Αλεξόπουλος 56. Μ. Κουτσίδης 55 κ.ά.

 

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Αγγελόπουλος νικητής
Δε, 04.05.2015  -  Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ανέβηκε και αυτός στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τουρνουά μπλιτς. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 12ο τουρνουά με 10/10 βαθμούς.

Αγωνίστηκαν 6 αθλητές σε διπλές συναντήσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε  Κωνσταντίνος Μητρέλης και το χάλκινο ο Γιώργος Ανδρέου.

Πρώτος 13χρονος ο Δημήτρης Αντωνιάδης και δεύτερη η Αθηνά Αννίνου.

Στη βαθμολογία του γκραν πρι προηγείται ο Δ. Ζαρονίκας με 79,5 βαθμούς και ακολουθεί ο Κ. Αγγελόπουλος με 69

 

Αλέξανδρος Αλεξόπουλος
Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Αλεξόπουλος νικητής
Δε, 27.04.2015  -  Η κλήρωση αποφάσισε για τον τελικό νικητή στο 11ο τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και Δημήτρης Ζαρονίκας ισοβάθμισαν με 8,5/9 βαθμούς καθώς και σε όλα τα κριτήρια.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Δημήτρης Κόλλιας.

Στους 13χρονους, άλλη μια φορά χρυσός αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Δεύτερος και ασημένιος μια μεγάλη έκπληξη, ο 7χρονος Γιώργος Αλεξόπουλος και τρίτος ο Γιώργος Ανδρέου.

 

Patraikos Grand Prix Blitz
Στο Νέο Λιμάνι οι αγώνες
Πα, 24.04.2015  -  Λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναχαϊκής - Λάρισας, το 11ο τουρνουά μπλιτς θα διεξαχθεί στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας και ώρα 6.00 το απόγευμα.

Θεωρήθηκε ως ενδεδειγμένη λύση, αφού κάποιοι γονείς θα ένοιωθαν ανασφάλεια.

Το ίδιο θα επαναληφθεἰ και στις 31 Μαϊου στον αγώνα Παναχαϊκή - ΑΕΚ.

Επίσης καθιερώνεται θερινό ωράριο με μόνιμη ώρα έναρξης την 6.00 απογευματινή

 

Patraikos Grand Prix Blitz
11ο  τουρνουά
Την Κυριακή στο Παμπελοπονησιακό
Τε, 22.04.2015  -  Επαναρχίζουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού.

Στις 5 πρώτες θέσεις στη βαθμολογία του γκραν πρι βρίσκονται οι Δ. Ζαρονίκας, Μ. Κουτσίδης, Κ. Αγγελόπουλος, Αλ. Αλεξόπουλος και Γρ. Παυλίδης.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του γκραν πρι και ο πρώτος Κ/13 ετών βραβεύονται με κύπελλα

 

Δημήτρης Ζαρονίκας

Patraikos Grand Prix Blitz
10ο  τουρνουά
Ο Ζαρονίκας πρώτος νικητής
Δε, 30.03.2015  -  Έξι παίκτες σε σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων συναντήθηκαν χθες στο 10ο τουρνουά μπλιτς του γκραν πρι του Πατραϊκού.

Ο Δημήτρης Ζαρονίκας εντυπωσίασε με τις 10/10 νίκες του, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ την ίδια στιγμή σταθεροποιήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του γκραν πρι.

Ασημένιος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και χάλκινος ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ο Μιχάλης Κουτσίδης δεν αγωνίστηκε, αφήνοντας τους νεαρούς να διαγωνιστούν.

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης κατέκτησε το χρυσό στους 13χρονους, ο Κωνσταντίνος Μητρέλης το ασημένιο και ο Πέτρος Παπανικολάου το χάλκινο

 

Patraikos Grand Prix Blitz
10ο  τουρνουά
Την Κυριακή στις 7.00 μμ
Πα, 27.03.2015  -  Στις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί το 10ο τουρνουά της σειράς του γκραν πρι.

Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν και όλοι όσοι θελήσουν να μετακινηθούν στα Καλάβρυτα για το Ομαδικό Ράπιντ της ομώνυμης πόλης, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 3.00 μμ

 

Νικητές 9ου μπλιτς

Patraikos Grand Prix Blitz
9ο  τουρνουά
Ο Αλεξόπουλος νικητής
Δε, 23.03.2015  -  Ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος είναι ο πρώτος νικητής του πρώτου τουρνουά στη νέα αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8/9 βαθμούς, ενώ το ασημένιο μετάλλιο με τους ίδιους βαθμούς κέρδισε ο Μιχάλης Κουτσίδης. Τρίτος νικητής και χάλκινο μετάλλιο ξανά όπως και την περαμένη Κυριακή ο Γρηγόρης Παυλίδης.

Χρυσός νικητής στους 13χρονους, για τρίτο συνεχόμενο τουρνουά, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ασημένιος ο Δημήτρης Ζαρονίκας, που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και χάλκινος ο Δημήτρης Αντωνιάδης

 

Patraikos Grand Prix Blitz
9ο  τουρνουά
Αλλαγή ώρας έναρξης
Πα, 20.03.2015  -  Λόγω της διεξαγωγής του Σχολικού Πρωταθλήματος μεθαύριο Κυριακή, το 9ο τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού, θα αρχίσει κατά μία ώρα αργότερα.

Δηλαδή 6.30 αντί στις 5.30.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα σκακιού του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, για το οποίο εξυπηρετεί η γραμμή του λεωφορείου Νο 7

 

Μιχάλης Κουτσίδης

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Κουτσίδης πρώτος
Κυ, 15.03.2015  -  Για τρίτη φορά στο φετινό γκραν πρι, ο Μιχάλης Κουτσίδης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο. Πέτυχε 8.5/9 βαθμούς και τη μοναδική ισοπαλία σημείωσε με τον Δημήτρη Ζαρονίκα, ο οποίος κατορθώνει και του "κόβει" πόντους. Ο 10χρονος σκακιστής κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Γρηγόρης Παυλίδης.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους 13χρονους. Το ασημένιο κέρδισε ο Νικόλας Μπέτσος και το χάλκινο ο Δημήτρης Αντωνιάδης.

Δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην βαθμολογία του γκραν πρι

 

Μιχάλης Κουτσίδης

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Κουτσίδης νικητής
Δε, 09.03.2015  -  Επιβλητικός ο Μιχάλης Κουτσίδης κέρδισε το 7ο τουρνουά με σκορ 10/11. Μετά από πολύ καιρό τρεις άνδρες τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις. Οι μικροί περιορίστηκαν ... στα μετάλλια της κατηγορίας τους.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Γιάννης Χλιάπας και το χάλκινο ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους 13χρονους, ο Κωνσταντίνος Τριάντος το ασημένιο και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος το χάλκινο.

Στην βαθμολογία του γκραν πρι, ο Δημήτρης Ζαρονίκας που δεν αγωνίστηκε χθες οδηγεί την κούρσα με 48 βαθμούς, ενώ τον πλησίασε ο Μιχάλης Κουτσίδης που έφθασε τους 38,5

 

Γιώργος Δαλιάνης

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Δαλιάνης 9/9
Δε, 02.03.2015  -  Ο Γιώργος Δαλιάνης είναι ο νέος νικητής στο γκραν πρι. Ο 17χρονος αθλητής πέτυχε εντυπωσιακό σκορ με 9/9 νίκες, κατακτώντας επαξίως το χρυσό μετάλλιο.

Το ασημένιο κέρδισε ο Γρηγόρης Παυλίδης, το πρώτο του σε γκραν πρι, σημειώνοντας 7/9.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μιχάλης Κουτσίδης.

Στους 13χρονους, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Δημήτρης Ζαρονίκας, το ασημένιο, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και το χάλκνινο, ο Νικόλας Μπέτσος

 

Δημήτρης Ζαρονίκας

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας ξανά νικητής
Κυ, 22.02.2015  -  Ο μικρός Δημήτρης Ζαρονίκας, προχωρά ακάθεκτος προς την κατάκτηση του κυπέλλου του γκραν πρι. Ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους παίκτες.

Στο σημερινό 5ο μπλιτς κυριάρχησε με 12,5/14 κερδίζοντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.

Ασημένιος με μισό βαθμό λιγότερο αναδείχθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Κοσμάς Βουτσινάς και χάλκινος όπως και στο προηγούμενο τουρνουά ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Στους κάτω των 13 ετών, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ιωάννης Σταματόπουλος, το ασημένιο, ο Κωνσταντίνος Μητρέλης και το χάλκνινο, ο επίσης νέος παίκτης στο γκραν πρί, ο Δημήτρης Αντωνιάδης

 

Δημήτρης Ζαρονίκας

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Ζαρονίκας πρώτος νικητής
Δε, 16.02.2015  -  Ο 10χρονος Δημήτρης Ζαρονίκας κατέκτησε το 4ο μπλιτς του Πατραϊκού με 6/7 βαθμούς.

Ο νεαρός σκακιστής ισοβάθμισε με τον Μιχάλη Κουτσίδη, τον οποίο ξεπέρασε λόγω της επικράτησής του επί του ισχυρού του αντιπάλου, στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ανέβηκε στο βάθρο το τρίτου νικητή με 5/7.

Στους κάτω των 13 ετών, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ιωάννης Κόλλιας, το ασημένιο, ο αδελφός του Δημήτρης και το χάλκνινο, ο Κωνσταντίνος Μητρέλης.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 5.30 θα διεξαχθεί το 5ο τουρνουά, ανεξαρτήτως του καρναβαλιού

 

Μιχάλης Κουτσίδης

Patraikos Grand Prix Blitz
Ο Κουτσίδης χρυσός νικητής
Δε, 02.02.2015  -  Με αρκετό νέο αίμα το 3ο μπλιτς του Πατραϊκού.

Ο Μιχάλης Κουτσίδης με το ηχηρό 10,5/11, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το αργυρό κέρδισε ο Γιώργος Δαλιάνης και το χάλκινο, ο 10χρονος Δημήτρης Κόλλιας.

Πρώτος νικητής στους κάτω των 13 ετών αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ζαρονίκας, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Τριάντος και τρίτος ο έτερος Κόλλιας, ο Ιωάννης.

Αναλυτικώς, όλες οι βαθμολογίες και φωτο στο ανωτέρω υποσέλιδο.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 5.30 θα διεξαχθεί το 4ο τουρνουά

 

Τουρνουά μπλιτς
Την Κυριακή στη Σκακιστική Στοά
Με 6 μετάλλια το 3ο τουρνουά
Δε, 02.02.2015  -  Την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα διεξάγεται στη Σκακιστική Στοά το τρίτο τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού.

Θα απονεμηθούν 3 μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης και άλλα 3 στους τρεις πρώτους νικητές κάτω των 13 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων ...

 

Patraikos Grand Prix Blitz
3ο τουρνουά Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
Έπαθλα και στους 13χρονους
Δε, 02.02.2015  -  Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί το αναβληθέν 3ο τουρνουά μπλιτς, ενώ Κυριακή θα διεξάγονται και τα υπόλοιπα τουρνουά μπλιτς.

Μετάλλια θα απονέμονται, επίσης, στους 3 πρώτους νικητές κάτω των 13 ετών, ενώ κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή του γκραν πρι κάτω των 13 ετών.

Ώρα έναρξης 5.30 μμ. Δηλώσεις συμμετοχής έως ώρα 5.00 μμ κάθε Κυριακής ...

 

Patraikos Grand Prix Blitz
2ο τουρνουά
Ο Ζαρονίκας νικητής
Πε, 15.01.2015  -  Επτά αθλητές σε διπλές συναντήσεις συμμετείχαν στο δεύτερο τουρνουά μπλιτς του Πατραϊκού.

Μετά από 12 αγώνες, λοιπόν, ο 10χρονος Δημήτρης Ζαρονίκας, επανέλαβε την επιτυχία του, κατακτώντας ξανά το χρυσό μετάλλιο με 9,5 βαθμούς αυτή τη φορά.

Το ασημένιο μετάλλιο με 7,5 βαθμούς κατέκτησε ο 12χρονος Ιωάννης Κόλλιας και το αργυρό, επίσης με 7,5 βαθμούς ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος, νεοεισελθέντες και οι δύο στους αγώνες ...

 

Patraikos Grand Prix Blitz
1ο τουρνουά
Ο Ζαρονίκας νικητής
Τε, 07.01.2015  -  O 10χρονος Δημήτρης Ζαρονίκας έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε πρώτος νικητής στο πρώτο τουρνουά μπλιτς του 2015. Ο νεαρός αθλητής συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες σε ένα τουρνουά με αξιόλογους αντιπάλους.

Το ασημένιο μετάλλιο με 7 βαθμούς κατέκτησε ο Παναγιώτης Μασούρος και το αργυρό με 6,5 βαθμούς ο Θανάσης Σπηλιάδης.

Συμμετείχαν 9 αθλητές ...

 
Patraikos Grand Prix Blitz
1ο τουρνουά
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Δε, 05.01.2015  -  Εκκίνηση στα μπλιτς από μεθαύριο Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στη Σκακιστική Στοά.

Δηλώσεις συμμετοχής του πρώτου τουρνουά έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής.

Στο υποσέλιδο οι πρώτες συμμετοχές ...

 

ΝΕΠ - Αιγιάλεια - ΠΟΑ' 2014

ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2015
Αυλαία με ΝΕΠ - Αιγιάλεια
Δε, 22.12.2014  -  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον ΠΟΑ του 2015 και η πρώτη αγωνιστική θα κρίνει τον πρωταθλητή που θα ανέβει στην Α' Εθνική, αφού τα δύο μεγάλα φαβορί, η ΕΣ Αιγιαλείας και η ΝΕ Πατρών θα συγκρουστούν στην Πάτρα στις 18 Ιανουαρίου.

Ο ανανεωμένος Πατραϊκός ξεκινάει εντός έδρας με αντίπαλο τον ΣΟ Ρίου.

Στο ανωτέρω υποσέλιδο οι λεπτομέρειες

 
Patraikos Grand Prix Blitz
Έναρξη 7 Ιανουαρίου
Πα, 14.11.2014  -  Ο Πατραϊκός Σύλλογος Σκακιστών διοργανώνει τουρνουά μπλιτς, τα οποία θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 7.10 το βράδυ.

Θα ξεκινήσουν στις 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου. Θα υπάρξει ρεπό και δεν θα γίνουν αγώνες την ημέρα του Ευαγγελισμού και τις 2 εβδομάδες του Πάσχα.

Αν και εντάσσονται σε γκραν πρι, όπου θα προσμετρηθούν τα 15 καλύτερα αποτελέσματα, κάθε σκακιστικής μπορεί να αγωνιστιστεί μεμονωμένως σε οποιοδήποτε τουρνουά

 
4ο μπλιτς γκραν πρι
Αυλαία την Παρασκευή στο γκραν πρι
Τρ, 17.06.2014  -  Με ανοικτή την πρόσκληση της προέδρου του Πατραϊκού κ. Πόλα Λεβεντέλη προς τους πατρινούς σκακιστές, ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή με το 4ο μπλιτς το ανοιξιάτικο τουρνουά του ΣΟ Πατρών.

Δημήτρης Ζαρονίκας, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και Μιχάλης Κόντης διεκδικούν το κύπελλο του πρώτου νικητή.

Θα ακολουθήσουν οι απονομές σε όλους τους νικητές του γκραν πρι (γενικής, γυναικών, παλαιμάχων, παμπαίδων)

 

Πόλα Λεβεντέλη

Οι νικητές

3ο μπλιτς γκραν πρι
Τριπλή ισοβαθμία
Εορταστική ατμόσφαιρα
Τε, 04.06.2014  -  Κουτσίδης, Πολυβίου, Σπυρόπουλος, Τερζής και άλλοι φίλοι του Πατραϊκού και του ΣΟΠ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πόλα Λεβεντέλη και συνδύασαν σκάκι και γιορτή.

Η πρόεδρος εγκαινίασε την εκλογή της με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Το τουρνουά ήταν το πιο ισχυρό της χρονιάς και η τελική βαθμολογία μαρτυρεί τον ανταγωνισμό στις κορυφαίες θέσεις

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο μικρός Δημήτρης Ζαρονίκας με ισοπαλίες εναντίον Σπυρόπουλου και Κουτσίδη.

Ραντεβού την άλλη Παρασκευή

 
3ο μπλιτς γκραν πρι
Λεβεντέλη: Πρόσκληση αθλητών
Παρασκευή 6 Ιουνίου
Τε, 04.06.2014  -  Η πρόεδρος του Πατραϊκού κ. Πόλα Λεβεντέλη, προσκαλεί τους αθλητές και φίλους του ΣΟΠ και του Πατραϊκού, στα 3 τελευταία τουρνουά του ανοιξιάτικου γκραν πρι, στο πλαίσιο γνωριμίας και σύσφιξης σχέσεων του νέου ΔΣ του συλλόγου με τους φίλους των δύο σωματείων, με αρχή την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου
 

 Γιάννης Σερέτης - Απόστολος Δημόπουλος

Ομαδικό Κύπελο ΕΣΣΠ 2014
Τελικός,  ΕΣ Αιγιαλείας - Πατραϊκός 2-2
Ο Πατραϊκός ασημένιος
Δε, 02.06.2014  -  Ο Πατραϊκός Σύλλογος Σκακιστών αναδείχθηκε δεύτερος στο Ομαδικό Κύπελλο της ΕΣΣΠ 2014, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η πατρινή ομάδα έφθασε μια ανάσα από τον άθλο, χωρίς ωστόσο να της ξεφύγει κάποια ευκαιρία. Έκανε το περισσότερο που μπορούσε.

Το τιμητικό είναι πως τερμάτισε αήττητη τους αγώνες τηε με ρεκόρ πόντων 8,5/12

Τα στατιστικά στο ανωτέρω υποσέλιδο

 

 Πόλα Λεβεντέλη

Αρχαιρεσίες 2014
Η Λεβεντέλη πρόεδρος
Κυ, 01.06.2014  -  Η Παναγιώτα (Πόλα) Λεβεντέλη εξελέγη νέα πρόεδρος του συλλόγου για την περίοδο 2014-2017. Είναι η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος του σωματείου, μετά την Μαρία Αυγέρου την περίοδο 2008-2011

Ο 19χρονος Φίλιππος Τερζής είναι το νέα αίμα που προστίθεται στη νέα Διοίκηση.

Στο αντίστοιχο υποσέλιδο η νέα Διοίκηση

 

 Νικόλαος Μπέτσος, Πρόεδρος 2011-2014

Αρχαιρεσίες 2014
Οι υποψήφιοι
Πα, 30.05.2014  -  Έκλεισαν οι υποψηφιότητες για τις Αρχαιρεσίες της 31 Μαϊου/1ης Ιουνίου 2014.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Μπέτσος δεν θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του.

Έξι μέλη του συλλόγου δήλωσαν παρών στην πρόσκληση για την ανάληψη της Διοίκησης

 

 Αλέξανδρος Μούλιας & Θανάσης Σπηλιάδης

Ομαδικό Κύπελο ΕΣΣΠ 2014
Την Κυριακή ο τελικός
Πε, 29.05.2014  -  Την Κυριακή ώρα 4.00 μμ θα διεξαχθεί στήν αίθουσα της ΕΣ Αιγιαλείας ο φετινός τελικός μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Πατραϊκού Συλλόγου Σκακιστών.

Διαιτητής ο Αναστάσιος Αλεξάνδρου.

Η πατρινή ομάδα, ήδη, γράφει μια ασημένια (ίσως και χρυσή) σελίδα στην 6χρονη σκακιστική της ιστορία.

Ο αγώνας πραγματοποιείται ανήμερα των γενεθλίων της και ανήμερα των Αρχαιρεσιών της για τη νέα Διοίκηση. Δεν είναι το φαβορί της συνάντησης, αλλά ελπίζει

 
Αρχαιρεσίες 2014
Πρόσκληση μελών
Υποβολή υποψηφιοτήτων
Δε, 19.05.2014  -  Στις 31 Μαϊου ή την 1 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Εκλογές στον Πατραϊκό για τη νέα Διοίκηση με τριετή θητεία.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατίθενται εγγράφως στα γραφεία του Συλλόγου έως και την Παρασκευή 30 Μαϊου και ώρα 15.00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη

 

Νίκος Νικολακόπουλος - Νίκος Σπαθής

ΠΟΑ' Εθνικής ΕΣΣΠ 2014
Ο Πατραϊκός 5ος
Κυ, 11.03.2012  -  Ο Πατραϊκός με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες κατέλαβε την 5η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΟΑ' Εθνικής ΕΣΣΠ 2014
 

Μιχάλης Κουτσίδης - Αλέξης Σπηλιόπουλος

ΠΟΑ' Εθνικής ΕΣΣΠ 2013
Ο Πατραϊκός 4ος
Κυ, 03.03.2013  -  Ο Πατραϊκός με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες κατέλαβε την 4η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΟΑ' Εθνικής ΕΣΣΠ 2013
 

Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος - Βασίλης Κόκκαλης

ΠΟΑ' Εθνικής ΕΣΣΠ 2012
Ο Πατραϊκός 6ος
Κυ, 11.03.2012  -  Ο Πατραϊκός κατέκτησε την έκτη θέση μεταξύ 14 ομάδων στο Ομαδικό Πρωτάθλημα του ΠΟΑ' Εθνικής της ΕΣΣΠ για το 2012. Έτσι κερδίζει το δικαίωμα από την περίοδο 2013, να αγωνίζεται στο διαμορφωμένο νέο πρωτάθλημα των 6 ομάδων του ΠΟΑ
 

Κυριάκος Αθανασόπουλος - Κώστας Βεσκούκης

ΠΟΑ' ΕΣΣΠ 2011
Ο Πατραϊκός τρίτος
Κυ, 10.04.2011  -  Ο Πατραϊκός νίκησε τον Ποσειδώνα Κ. Αλισσού με 4,5-3 και με σκορ +4 =1 -2 κατέλαβε την τρίτη θέση. Πρώτη στην τελική κατάταξη αναδείχθηκε η ΕΣ Αιγιαλείας και δεύτερος ο 'Αγιος Βασίλειος
 

Νικόλαος Μπέτσος

Αρχαιρεσίες 2011
Ο Νίκος Μπέτσος, πρόεδρος του Πατραϊκού
Δε, 13.06.2011  -  Στις Αρχαιρεσίες του περασμένου Σαββάτου εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πατραϊκού Συλλόγου Σκακιστών. Τη θέση του προέδρου, ανέλαβε ο Νίκος Μπέτσος, του Αντιπροέδρου, η Μαρία Αυγέρου, της Γεν. Γραμματέας, η Μαρία Πατούχα, του Ειδ. Γραμματέα, ο Μιχάλης Σάμαρης και του Ταμία, ο Ηρακλής Τσαγγάρης
 

Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος - Παναγιώτης Γκατσώνης

Ομαδικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠ 2010
Ο Πατραϊκός 7ος
Πε, 25.03.2010  -  Στην παρθενική του εμφάνιση στην Α' κατηγορία του Πρωταθήματος της ΕΣΣΠ, ο Πατραϊκός με 1 νίκη, 3 ήττες και ένα bye, κατέλαβε την έβδομη θέση μεταξύ εννέα ομάδων
 

Βασιλική Γιακουμέλου

Ομαδικό Β' Εθνικής ΕΣΣΠ 2009
Το Αίγιο πρώτο, ο Πατραϊκός τέταρτος
Κυ, 26.04.2009  -  Αποτελέσματα τελευταίου γύρου: Αίγιο - Ρίο 8-4, γιος Βασίλειος - Πέλοπας 4-7,5, Πατραϊκός - ΝΕΠ 5-6,5.

Το Αίγιο πήρε την πρώτη θέση και θα περιμένει το νικητή του 2010 να παίξουν μπαράζ για την άνοδο στην Α΄ Εθνική.

Ο πρωτάρης Πατραϊκός με 2 νίκες και 3 ήττες κατετάγη τέταρτος, ενώ την καλύτερη εμφάνιση έκαναν οι: Μαρία Πατούχα 4,5/5, Χριστίνα Σφέτσου 4/5, Θέμης Αναστασίου 3,5/4, Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος 3/3, Ηρακλής Τσαγγάρης 2,5/3 και Διονύσης Μαλαφούρης 2/3

 

Ιωάννης Σταματόπουλος

Βράβευση Ιωάννη 2009
Τιμήθηκε ο Αχαιός Βενιαμίν
Κυ, 01.02.2009  -  Ο Ιωάννης Σταματόπουλος βραβεύθηκε από τον σύλλλογό του τον Πατραϊκό Σ.Σ. για την δική του ιστορία. Του μικρότερου σκακιστή που αγωνίστηκε σε ομαδικό πρωτάθλημα σημειώνοντας νίκη και με αντίπαλο σημαντικά μεγαλύτερό του.  Το πέτυχε στις 14 Σεπτεμβρίου 2008 στον αγώνα Α.Σ.Ο.Ν. "Έπαχτος" - Πατραϊκός Σ.Σ. Την ημέρα εκείνη ο μικρός Ιωάννης ήταν 4 ετών και εννέα μηνών
 

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2009

     

 
ΔΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ