ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
 

 Κυ - 29.05.11 /  Η πορεία του ΣΟΠ στην ελληνική πραγματικότητα  Η επιβίωση του ΣΟΠ από το 1970 έως τώρα, οφείλεται, κυρίως, στο ανυποχώρητο του συλλόγου, σε εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις. Κι όμως, κάποιοι νομίζουν ότι η ύπαρξη μας εξαρτάται από αυτούς. Η μισή Εθνική Ελλάδος έχει περάσει από τον σύλλογο, και ποτέ δεν γίναμε υποχείριο κανενός. Όσοι είχαν διαφορετική φιλοσοφία, απομακρύνθηκαν από μόνοι τους. Αυτό γίνεται πάντα.

Από την άλλη μεριά, ο Δήμος και οι επιχειρήσεις, ενώ μπορούν να συνεργαστούν με τον ΣΟΠ και να διαφημίσουμε μαζί την πόλη μας, και στον σκακιστικό τομέα, δείχνουν άλογη αδιαφορία.

Είμαστε μόνοι μας, το ξέρουμε, και δεν μας νοιάζει. Τα τοπικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν τον ΣΟΠ, ανάλογα με το ειδικό βάρος του ονόματός του. Στα χνάρια της αθηναϊκής δημοσιογραφίας, προβάλουν, κατευθυνόμενες σκακιστικές ειδήσεις. Βεβαίως, ο ΣΟΠ, διαδικτυακά είναι Νο 5, από τις 120 σκακιστικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, και δεν καίγεται για περαιτέρω προβολή. Αλλά και Νο 120 να είμασταν, δεν ξεπουλιόμαστε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, έχουμε συνηθίσει πια.

Ο σύλλογος, από την κορυφή, βρέθηκε, κάποτε, στον απόλυτο πάτο, αλλά ξανασηκώθηκε στα πόδια του. Και τώρα, αν χρειαστεί, δεν θα υπολογίσουμε υποβιβασμούς κλπ, προκειμένου να χαράσσουμε, μόνοι μας, τη ζωή μας. Κάποτε, η πορεία μας θα τερματιστεί - τα πάντα στη ζωή έχουν τέλος. Αλλά, όταν σβήσουμε, θα φροντίσουμε να φύγουμε όρθιοι.

Κάποιοι, χθεσινοί, πρέπει να καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να παίζουν με το σωματείο. Όποιος θέλει ειδική μεταχείριση, πρέπει, σύντομα, να ακολουθήσει την δική του πορεία. Ο σύλλογος δεν συμβιβάζεται.

Και ο νοών, νοείτω.

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
΄