eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
Ποιοι είναι οι ψεκασμένοι;

04.10.2020

Αλλά "ανόητοι" ποιοι είναι;

Μια ανάλυση από το in.gr για τους «αρνητές» του κοροναϊού δημοσιεύθηκε προχθές με πολλές ερωτήσεις αλλά και με απαντήσεις που εντελώς αντιδημοκρατικώς τις δίνουν οι ίδιοι!

Ας προσπαθήσουμε δημοκρατικώς να απαντήσουμε εμείς οι «αρνητές»

 
 
Ποιοι είναι οι ψεκασμένοι;   (in.gr)   Ποιοι είναι οι ανόητοι;
Πολλοί είναι τελικά αυτοί που αναρωτιούνται «ποιοι είναι οι αρνητές του κοροναϊού;». «Ποιοι αντιμάχονται τη χρήση της μάσκας;». «Ποιοι εν μέσω πανδημίας και με 1 εκατομμύριο νεκρούς παγκοσμίως λένε ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού;» Αλλά και «ποιοι επιμένουν ότι η Θεία Κοινωνία δεν κολλάει κανέναν ιό;»

 

  Με το ίδιο δικαίωμα που έλαβαν οι του in.gr να μας αποκαλούν «ψεκασμένους» θα τους αποκαλούμε και εμείς «ανόητους». Λοιπόν:

«Ποιοι είναι αυτοί που στο ίδιο χρονικό διάστημα όχι με 1 αλλά με 4 εκατομμύρια νεκρούς από το κάπνισμα παγκοσμίως δεν απαγορεύουν το τσιγάρο;»

Για το ότι δεν κολλάει ο ιός από την Θεία Κοινωνία το γνωρίζουμε από π. Χρύσανθο Κατσουλογιαννάκη που στην Σπιναλόγκα κατέλυε επί 10 χρόνια μαζί με τους λεπρούς από το ίδιο Ποτήριο!

     
Είναι καθημερινά ερωτήματα που εδώ και οκτώ μήνες έχουν δημιουργήσει πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σφοδρές συγκρούσεις στα τηλεπαράθυρα.   Ποιες σφοδρές συγκρούσεις στα τηλεπαράθυρα; Αφού στους προβάλλοντες αντίλογο επιστήμονες δεν τους δίνετε βήμα!
     
Το πιο σοβαρό, ωστόσο, είναι ότι έχει συγκροτηθεί μια συμπαγής ομάδα συνωμοσιολόγων, η οποία αυξάνεται αντί να μειώνεται, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.   Εκατομμύρια αντιδρώντες χαρακτηρίζονται συνωμοσιολόγοι; Και οι επιστήμονες που καταθέτουν επιχειρήματα; Στην προηγούμενη πρωτοφανή υγειονομική κρίση του AIDS γιατί δεν συγκροτήθηκε συμπαγής ομάδα συνωμοσιολόγων;
     
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ανθρώπους της «διπλανής πόρτας», κατά κύριο αγρότες, μέλη της εργατικής τάξης, μικρομεσαίους. Είναι δείγμα της ελλιπούς ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας;   Πια ελλιπή ενημέρωση! Και η γιαγιά που κατοικεί ολομόναχη στην κορυφή του Ψηλορείτη έχει μάθει από εσάς και τις πιο απίθανες λεπτομέρειες εδώ και 7 μήνες!
     
Είναι απόδειξη ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού με μέση ή βασική εκπαίδευση ενημερώνεται από αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας πηγές;   Από ΕΡΤ, Mega, ΑΝΤ1, Σκάι, Όπεν κλπ.

Σε αυτό συμφωνούμε!

     
Αυτό που παρατηρεί κανείς, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι οι «ψεκασμένοι» του κοροναϊού αρνούνται βασικές επιστημονικές παραδοχές και μπορούν να καταστούν επικίνδυνοι για το σύνολο της κοινωνίας.   Μα και τις ακόμη πιο βασικές επιστημονικές παραδοχές της αντίθετης πλευράς τις αρνούνται οι «ανόητοι» του κοροναϊού! Αυτοί δεν γίνονται επικίνδυνοι για το σύνολο της κοινωνίας;
     
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, 17% των ερωτηθέντων, σχεδόν 2 στους 10, λένε ότι η μάσκα δεν προστατεύει από τη διάδοση του κοροναϊού. Τι συμβαίνει άραγε αν οι περισσότεροι από αυτούς δεν φορούν μάσκα ή δεν τηρούν τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα;   Αναρωτιέστε τι θα συμβεί; Μα ό,τι έγινε στη Σουηδία και στη Λευκορωσία. Θα ζήσουν!
     
Επίσης, ένας στους 3 που ερωτήθηκαν (35%) λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο του κοροναϊού όταν αυτό βγει.   Και λίγοι είναι με την τρομοκρατία που έχετε ενσπείρει οι «ανόητοι» του κοροναϊού!
     
Πρόκειται απλά για επιφυλακτικούς σε ένα εμβόλιο που δεν έχει πιθανότατα δοκιμαστεί όσο πρέπει;   Ο ένας λόγος.
     
Είναι εκείνοι που λένε ότι το εμβόλιο περιέχει το… τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς (όπως και η μάσκα) και θα μας ελέγχει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων;   Ο δεύτερος λόγος.
     
Ή είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα που επανακάμπτει δριμύτερο;   Ο τρίτος λόγος.
     
Εκτός κι αν πρόκειται για τους καθολικά αρνητές του κοροναϊού, αυτούς που δεν πιστεύουν στην ασθένεια, οπότε δεν υπάρχει νόημα να κάνουν και το εμβόλιο.   Όχι αυτό που ισχυρίζεστε οι «ανόητοι» του κοροναϊού δεν είναι ο τέταρτος λόγος.
     
Τι θα συμβεί, όμως, αν 3 στους 10 πολίτες δεν κάνουν το εμβόλιο ενώ πρέπει; Τι συμβαίνει σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν για σειρά ασθενειών αν και είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου;   Πάντως σίγουρα οι 7 στους 10 που θα κάνετε το εμβόλιο θα επιβιώσετε!
     
Κι όπως παρατηρεί κανείς ανήκουν κατά κύριο λόγο στην εργατική ή αγροτική τάξη και έχουν βασική ή μέσα εκπαίδευση.   Λάθος! Ή το κάνετε επίτηδες; Αφού σε ένα τυχαίο δείγμα 1000 ανθρώπων οι περισσότεροι ανήκουν στην εργατική ή αγροτική τάξη αυτό δεν είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα; Γιατί δεν ρωτάτε 1000 γιατρούς να μάθουμε τα ποσοστά ανάμεσά τους;
     
Αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία και το αν υπάρχει μετάδοση του ιού, βλέπουμε ότι το 70% διαφωνεί με την άποψη ότι δεν κολλάει αλλά υπάρχει ένα 22% που συμφωνεί ότι δεν κολλάει.   Από τη στιγμή που κάθε Κυριακή στατιστικώς εκκλησιάζεται το 3-5% των Ελλήνων, τότε το 22% είναι συγκλονιστικό ποσοστό!
     
Επομένως, θεωρητικά πηγαίνουν στην Εκκλησία και συνεχίζουν να εκτελούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα αγνοώντας τις συστάσεις. Βλέπουμε δε ότι πρόκειται για πολίτες με βασική εκπαίδευση (41%), με μέση εκπαίδευση (25%) και με ανώτερη εκπαίδευση (15%).   Τα ποσοστά είναι ψεύτικα όπως δείξαμε παραπάνω. Επί πλέον δεν αγνοούν τις συστάσεις. Μόνο στην Εκκλησία τις αγνοούν επειδή εκεί ισχύει ο Νόμος του Θεού, που θέλετε δεν θέλετε «ανόητοι» του κοροναϊού είναι απείρως ισχυρότερος του Καίσαρος!
     
Κατά κύριο λόγο ανήκουν στην αγροτική τάξη (39%), στην εργατική τάξη (26%), είναι μικρομεσαίοι (20%), είναι στη μεσαία τάξη (20%) και στην ανώτερη τάξη (18%).   Τα ποσοστά εάν τα κάνετε αναγωγή επί του απόλυτου αριθμού της κάθε τάξης θα εκπλαγείτε για το πόσοι ανήκουν στην ανώτερη τάξη!
     
Όλα αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν. Όχι μόνο ως κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να απειλήσει τη ζωή των άλλων συμπολιτών μας. Αλλά και ως μια γενικότερη στάση ζωής που αρνείται τα πάντα, αμφισβητεί τους πάντες και αυτό το κάνει έχοντας περιορισμένη, ελλιπή ή ψεύτικη ενημέρωση.   Ποιοι κινδυνεύουν; Αυτοί που λαμβάνουν τα μέτρα που τους συστήνετε; Και αυτοί κινδυνεύουν; Τότε κάτι δεν πάει καλά!

Για ποια ελλιπή ενημέρωση μιλάτε; Μας έχουν ζαλίσει από το πρωί έως το βράδυ ΕΡΤ, Mega, ΑΝΤ1, Σκάι, Όπεν κλπ κλπ με ακατάπαυστη ενημέρωση! Έλεος πια! Και στον ύπνο μας αυτό βλέπουμε...

     
Οι αρνητές του κοροναϊού, της μάσκας ή του εμβολίου μετατρέπονται σταδιακά σε «ιό ανοήτων» που δεν υπάρχει φάρμακο.   Εάν είμαστε εμείς οι «ανόητοι» τότε είστε εσείς ποιοι είστε; Οι «ψεκασμένοι». Αποφασίστε!
     
Και που δεν μπορείς να συνομιλήσεις μαζί τους γιατί κατά κύριο λόγο διέπονται από φανατισμό, οργή για τους άλλους, φαντασιοπληξία και παντελή έλλειψη διάθεσης να μάθουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν.   Και έχουμε μάθει και ενημερωθεί και δεν διακατεχόμαστε από φανατισμό. Δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε μαζί σας διότι με δικτατορικό τρόπο μας έχετε απαγορεύσει από τον δημόσιο διάλογο. Ξεστομίζετε το μεγαλύτερο ψέμα ολόκληρου του άρθρου σας σε αυτή την παράγραφο!
     
Όταν η τοποθέτησή τους είναι «αφού δεν έχω δει κανέναν δικό μου με κοροναϊό ή κανείς δεν έχει μπει στην εντατική που να τον ξέρω», τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.   Παραδέχεστε λοιπόν ότι κανένας δεν έχει δει κάποιον με κοροναϊό! Τι εννοείτε; Δεν υπάρχει κοροναϊός; Πώς το λέτε αυτό εσείς οι ίδιοι; Σας ξέφυγε; Τι αποκάλυψη είναι πάλι αυτή;
     
Όταν η μόνιμη επωδός τους είναι ότι πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία ή για «επίθεση» κατά της Ελλάδας ή της χριστιανικής θρησκείας, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Όταν πιστεύουν ακόμη σε τσιπάκια που θα εμφυτευτούν με το εμβόλιο ή με το 5G ή ότι οι μάσκες σκοτώνουν περισσότερο από τον ιό, τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.
  Δηλαδή αποκλείεται να μας διοχετεύσουν με τσιπάκια; Το 5G δεν προκαλεί αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος; Οι μάσκες δεν προκαλούν βλάβη στον οργανισμό;

Υπάρχουν εκατοντάδες αιτίες και ασθένειες που προκαλούν θάνατο. Αν για την 1 υποστούμε αυτά για τις υπόλοιπες τι πρέπει κάνουμε; Να μετακομίσουμε στη Σελήνη;

     
Και ίσως να μην είναι ελληνικό φαινόμενο. Τα στοιχεία των Times της Νέας Υόρκης για τους αρνητές της μάσκας είναι άκρως ανησυχητικά.   Άρα; Τι δεν καταλαβαίνετε;
     
Το τελευταίο δίμηνο εμφανίζουν απρόσμενη αύξηση οι ομάδες, στο Facebook, ενάντια στις μάσκες, που διασπείρουν από παραπλανητικά και ψευδοεπιστημονικά έως πλήρως ψευδή επιχειρήματα, όπως ότι οι μάσκες μπορούν να βλάψουν την υγεία όσων τις φορούν.   Οι μάσκες προκαλούν δυσφορία, δύσπνοια, συγκεντρώνουν σταγονίδια, επιφέρουν λιποθυμίες ενώ στην ψυχική υγεία δημιουργούν φοβίες. Κατά τα άλλα είναι υγιέστατες...
     
Ο αριθμός των ατόμων που είναι μέλη σε τέτοιες ομάδες κατά των μασκών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έχει αυξηθεί κατά 1.800% μέσα στο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, όπως δείχνει μία ανάλυση από το εργαλείο Crowdtangle του Facebook. Σχεδόν οι μισές από τις ομάδες ενάντια στις μάσκες έχουν δημιουργηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχοντας βαρύγδουπα ονόματα όπως «Συμμαχία για μία Αμερική Ελεύθερη από Μάσκες».   Ούτε αυτές οι κινήσεις σας λένε κάτι εσάς τους «ανόητους» του κοροναϊού;
     
Αλλά τι να πει κανείς για τη χώρα που έχει έναν πρόεδρο ο οποίος αρχικά χαρακτήριζε μπούρδες τον ιό, μετά επιτέθηκε στην Κίνα, άργησε να πάρει μέτρα και χιλιάδες Αμερικανοί πέθαναν, προέτρεπε στη χρήση αμφίβολων ουσιών για την καταπολέμηση του κοροναϊού και τώρα έχει κολλήσει και ο ίδιος.   Αλλά τι να πει κανείς για μια χώρα που έχει ένα πρωθυπουργό που σταμάτησε για 50 ημέρες ολοκληρωτικώς τη ζωή του τόπου, καταλύοντας το Σύνταγμα και αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους ως εγκληματίες. Εάν σε κάθε ασθένεια ο ηγέτης του Κράτους φερόταν έτσι, το ανθρώπινο γένος θα έπαυε να διαιωνίζεται από την εποχή του Άβελ και του Κάιν!
     
Ισως, η ασθένεια Τραμπ και Μελάνια και ο τρόπος που θα την αντιμετωπίσουν, να αποτελέσει ένα ηχηρό χαστούκι στους κάθε λογής συνωμοσιολόγους και ψεκασμένους του κοροναϊού.   Εσείς οι «ανόητοι» του κοροναϊού είστε όντως ανόητοι; Ή προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στον Καίσαρα για τα 20 εκατομμύρια που σας δώρισε;
 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ