eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
Τα πιράνχας εξορμούν

06.05.2021

Ρατσιστικοί αποκλεισμοί από Δευτέρα στην Κύπρο
Ακολουθεί η Ελλάδα;

( σ.σ. Διαβάζουμε και φρίττουμε. Θα μας αποκλείσουν εμάς τους αρνητές του θανάτου από τη ζωή. Τη ζωή που μας χάρισε ο Θεός. Εισερχόμαστε στον καιρό της Ομολογίας! )

  Με την επιβολή του Coronapass σε εκκλησίες, χώρους εστίασης, εμπορικά κέντρα, υπερκαταστήματα, γάμους, βαφτίσεις, θέατρα, κινηματογράφους, γυμναστήρια, ακόμα και στο γήπεδο για τον τελικό κυπέλλου και στις προεκλογικές εκδηλώσεις, επιστρέφουμε στην προ lockdown περίοδο

Από τη Δευτέρα δηλαδή, οι πολίτες επιβάλλεται να κατέχουν, είτε αρνητικό πιστοποιητικό 72 ωρών έπειτα από μοριακή εξέταση ή τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου, ή να αποδείξουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, είτε τη μια δόση αλλά έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από την ημέρα του εμβολιασμού ή να αποδείξουν ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μέχρι και 6 μήνες προηγουμένως.

Αιφνιδίως και ενώ αναμενόταν ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνονταν την Κυριακή, λίγο μετά τις 9 το βράδυ χθες, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε γραπτώς τα όσα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη σχεδόν τρίωρη

Σε γενικές γραμμές, η Κύπρος επιστρέφει στα μέτρα που ίσχυαν πριν από τις 26 Απριλίου και την επιβολή του τρίτου κατά σειρά γενικού απαγορευτικού, με το Υπουργικό να παραμένει στην προηγούμενη απόφαση του με επιστροφή υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, με την εισαγωγή του Coronapass στις ζωές μας ενώ παράλληλα, η Κυβέρνηση, έδωσε και συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επανεκκίνηση επιπρόσθετων τομέων της οικονομίας μετά τις 17 και 31 Μαΐου. Η παρουσίαση του Coronapass θα είναι απαραίτητη, όχι κατά την είσοδο των πολιτών στους χώρους για τους οποίους θα ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν τα σχετικά πιστοποιητικά εάν αυτό τους ζητηθεί από μέλος της Αστυνομίας ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο/επιθεωρητή

Ως εκ τούτου

- Ο  εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass και με ανώτατο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από την 17η Μαΐου, θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 30% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass, ενώ από 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 50% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

- Επαναλειτουργούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης. Οι θαμώνες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass. Από 1η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης

- Επαναλειτουργούν τα κλειστά εμπορικά κέντρα, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

- Για το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο, η προσκόμιση Coronapass θα είναι απαραίτητη μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα

- Επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από 17η Μαΐου 2021 ανώτατος αριθμός 200 άτομα, νοουμένου ότι θα τηρείται εντός του χώρου λατρείας η πληρότητα του 30%, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

- Επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι την 17η Μαΐου, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass. Μετά τη 17η Μαΐου, πληρότητα μέχρι 30% σε κλειστούς χώρους και 50% σε ανοικτούς χώρους. Απαραίτητη η προσκόμιση με Coronapass.

- Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass σε όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.   

- Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μαΐου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

- Επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών μέχρι τη 16η Μαΐου. Από 17 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass. Από 1η Ιουνίου, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και σε εσωτερικούς χώρους, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

- Επιτρέπονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις νοουμένου ότι τηρείται η πληρότητα του χώρου με απαραίτητη προσκόμιση του Coronapass. 

- Για τον τελικό του Κυπέλλου στις 15 Μαΐου επιτρέπεται η παρουσία θεατών (15% πληρότητα του γηπέδου που θα επιλεγεί) με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

- Επιτρέπονται τα επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κέντρα ημέρας, δομές παιδικής προστασίας, στη βάση των Πρωτοκόλλων και με προσκόμιση corona passport.

ΠΗΓΗ: Φilenews

 
 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ