ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Οι νικητές από αριστερά: Νίκος Σπαθής, Γεράσιμος Κάππας και Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος με την διευθύντρια των αγώνων, Γεωργία Τζιούρη

11.12.11

12ο "Πατραϊκός"

Ο Νίκος Σπαθής νικητής

Τρεις διεκδίκησαν την πρωτιά στο τελευταίο "Πατραϊκός" του 2011. Τελικά, ο Νίκος Σπαθής, που χρειαζόταν μόνο νίκη, επικράτησε του ισόβαθμού του Γεράσιμου Κάππα και με 6/7 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Κάππας με 5/7 πόντους, πήρε το αργυρό μετάλλιο. Ο Βασίλης-Γιώργος Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος, που ηττήθηκε από τον Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο, με 5/7 και αυτός, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 10χρονος Βασίλης-Γιώργος, με την απόδοσή του στο τουρνουά, καθιερώνεται στους ισχυρούς παίκτες της Πάτρας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στις επί μέρους κατηγορίες: Η γνωστή "ύποπτη" των σκακιστικών διοργανώσεων, η 9χρονη Κυριακή Καλύβα με 4/7, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε, η επανεμφανισθείσα, Ειρήνη Μουζακιώτη με 3/7. Η Χριστίνα Σφέτσου, επίσης με 3/7, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία Κ/12 ετών, το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε, φυσικά, ο Βασίλης-Γιώργος Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος. Το αργυρό, ο Γεράσιμος Στεφανάτος με 4/7 και το χάλκινο ο Μιχάλης Κόντης με 4/7. Και τα τρία αυτά παιδιά, γεννημένα το 2001, βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο και αποτελούν την νέα μεγάλη φουρνιά της Πάτρας.

Τέλος, το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των παλαιμάχων, κέρδισε ο Γιώργος Μπαλής, που κάνει αξιέπαινη προσπάθεια

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 
Ρένα Μουζακιώτη

11.12.11

12ο "Πατραϊκός"

Το "άγνωστο" άγχος της πίεσης χρόνου

Από πτώση σημαίας έχασαν οι μικροί Βασίλης-Γιώργος Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος και Κωνσταντίνος Τριάντος στα 2 πρώτα τραπέζια. Πρωτόγνωρο στοιχείο, όταν απέναντί σου κάθονται μεγάλοι. Καταγράφεται στην εμπειρία τους.

Τριπλή ισοβαθμία, λοιπόν, στην κορυφή. Ανδρουτσόπουλος- Αγιώτατος, Σπαθής και Κάππας έχουν 5/6 και η πρώτη θέση στην απογευματινή τελευταία αγωνιστική, ίσως, κριθεί στα κριτήρια

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 
Γεράσιμος Στεφανάτος vs Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος

04.12.11

12ο "Πατραϊκός"

Προβάδισμα ο Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος

Το ντέρμπυ των μικρών είχε νικητή. Σε μια ποιοτική παρτίδα, που αναδεικνύει την βελτίωσή τους, ο Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος- Αγιώτατος έπαιξε καλύτερα στο φινάλε και κέρδισε τον Γεράσιμο Στεφανάτο.

Έτσι, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος, προηγείται με το απόλυτο 5 στα 5, ενώ τον ακολουθούν με 4/5 οι Νίκος Σπαθής και Γεράσιμος Κάππας

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 

04.12.11

12ο "Πατραϊκός"

Υπόθεση των μικρών

Η έννοια μικρός έχει καταργηθεί στο σκάκι, εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια σε μια συνάντηση μεγάλου με μικρό, ο δεύτερος έχει τον πρώτο λόγο επικράτησης. Αυτό επαληθεύτηκε και στη σημερινή 4η αγωνιστική. Σπαθής - Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος 0-1, Μουζακιώτη - Καλύβα 0-1, Τριάντος - Πετρής 0,5-0,5 κλπ.

Στην πρώτη θέση μόνος ο μικρός Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος με 4/4. Ακολουθούν με 3/4, ο Σπαθής, ο μικρός Στεφανάτος, ο Κάππας και η μικρή Καλύβα

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 
Νίκος Σπαθής και Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος

27.11.11

12ο "Πατραϊκός"

Δύο οι πρωτοπόροι

Ένας μεγάλος και ένας μικρός συνεχίζουν μόνοι και χωρίς απώλειες να οδηγούν την κούρσα. Ο Νίκος Σπαθής ο ένας και ο 10χρονος Βασίλης - Γιώργος Ανδρουτσόπουλος - Αγιώτατος ο άλλος. Ο μικρός Βασίλης - Γιώργος μετά την πρωινή του επιτυχία, επανέλαβε και το απόγευμα την καλή του εμφάνιση νικώντας και τον Άγγελο Πετρή.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν την ερχόμενη Κυριακή με τα παιχνίδια της 4ης και 5ης αγωνιστικής

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 

27.11.11

12ο "Πατραϊκός"

Μικρές εκπλήξεις

Χωρίς ισοπαλία συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι αγώνες. Οι μικροί παίζουν καλά παιχνίδια και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και αποτελεσματικότητα. Προστέθηκε και νέος παίκτης στο τουρνουά.

Το απόγευμα στις 5.30 διεξάγεται η τρίτη αγωνιστική

 

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 

20.11.11

12ο "Πατραϊκός"

Αυλαία

Δεκαεπτά σκακιστές και σκακίστριες βρέθηκαν στην αφετηρία του νέου τουρνουά. Επτά ενήλικες και δέκα κάτω των 12 ετών.

Σχεδόν ομαλά κύλησε πρώτη η αγωνιστική. Μία ισοπαλία είχαμε (Κωνσταντίνος Τριάντος - Ιωάννης Σταματόπουλος) και 6 νικηφόρα παιχνίδια. Κάπως ηχηρή η ήττα του Λεωνίδα Παναγιωτόπουλου από τον Άγγελο Πετρή.

Το τουρνουά συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή με διπλή αγωνιστική, η πρωινή, ώρα 11.00

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 

15.11.11

12ο "Πατραϊκός"

Έναρξη την Κυριακή

Με διπλές συναντήσεις, αλλά με μειωμένο χρόνο, θα διεξάγεται κάθε Κυριακή το τουρνουά "Πατραϊκός". Έναρξη, Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα.

Μέχρι 2200 ΕΛΟ, ο χρόνος σκέψης 60' + 30'' ανά κίνηση, είναι επιτρεπτός, για να αξιολογηθεί διεθνώς το τουρνουά.

Δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο

          12ο "Πατραϊκός"          chess-results

          

 

18.10.11

12ο "Πατραϊκός"

Με αλλαγές το νέο τουρνουά

Από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το τουρνουά "Πατραϊκός". Το γενικό παράβολο θα είναι 10 ευρώ. Δεν θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα.

Ο χρόνος σκέψης μειώνεται στα 60' + 30'' ανά κίνηση

Από αυτό το τουρνουά, θα ξεκινήσει και η απονομή των νέων ανάγλυφων μεταλλίων του Συλλόγου, ενώ δεν θα ξαναδοθούν κύπελλα. Ουσιαστικά τα νέα μετάλλια, θα απονεμηθούν για πρώτη φορά στο "Κύπελλο Όχι".

Θέλουμε να διορθώσουμε ένα λάθος που ξεκίνησε την τελευταία δεκαετία στο Σκάκι. Είναι παρανόηση να απονέμονται κύπελλα, στις επιτυχίες των αθλητών. Τα κύπελλα απονέμονται στους ομαδικούς αγώνες. Στην κορωνίδα των αθλημάτων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές βραβεύονται με μετάλλια. Αλλά και στους ομαδικούς αγώνες, κύπελλο δικαιούται, μόνον ο πρώτος νικητής.

Όλα τα υπόλοιπα εκφυλλίζουν το άθλημα και μειώνουν τις επιτυχίες.

Το τουρνουά, θα έχει διεθνή αξιολόγηση. Αναλυτικά στο υποσέλιδο

          12ο "Πατραϊκός"

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ