ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
 

05.01.2012

Και τώρα γρήγορο σκάκι με διεθνή αξιολόγηση

14 οι συμμετοχές στο Μπλιτς

Δυο μέρες απέμειναν για το πρώτο τουρνουά μπλιτς με διεθνή αξιολόγηση και ήδη 14 σκακιστές, οι 9 ενήλικες, δήλωσαν συμμετοχή. Στο ράπιντ οι συμμετοχές είναι μέχρι στιγμής 8.

Προβλέπεται ότι, σύντομα, οι περισσότεροι σκακιστές θα στραφούν στο γρήγορο σκάκι και ειδικά στο ράπιντ, που, πιθανώς, να αποτελέσει το σκάκι του μέλλοντος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Μπλιτς, ολοκληρώνονται το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι

          1ο Διεθνές Μπλιτς Πατραϊκός 2012

          1ο Διεθνές Ράπιντ Πατραϊκός 2012

 

01.01.2012

Μπλιτς & Ράπιντ με διεθνή αξιολόγηση

Στις 7 Ιανουαρίου η εκκίνηση

Ίσως, είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο, που διοργανώνει Τουρνουά Μπλιτς και Ράπιντ με διεθνή αξιολόγηση. Αναμένεται με ενδιαφέρον, τι ΕΛΟ θα παίζει στο γρήγορο σκάκι, π.χ. ένας παίκτης του 2000 ΕΛΟ στο κλασικό σκάκι. Σίγουρα θα υπάρξουν διαφορές, οι ταχείς σκακιστές θα ευνοηθούν, ειδικά στο Μπλιτς.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στα ΕΛΟ. Αυτό σημαίνει ότι σκακιστής π,χ. του 1934 ΕΛΟ στο κλασικό σκάκι, εάν υποστεί αρκετές ήττες π.χ. στο Ράπιντ, το ΕΛΟ του θα παραμείνει 1934 στο κλασικό σκάκι, ενώ στη λίστα του Ράπιντ θα έχει μείωση. Αντιστοίχως το ίδιο θα συμβεί και σε πολλές νίκες.

Το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί το Μπλιτς, ενώ την άλλη μέρα Κυριακή 8 Ιανουαρίου αρχίζει το Ράπιντ

          1ο Διεθνές Μπλιτς Πατραϊκός 2012

          1ο Διεθνές Ράπιντ Πατραϊκός 2012

 

 24.12.2011                                                                        

Χριστουγεννιάτικο Παίδων - Κορασίδων

22 οι συμμετοχές

Έντεκα παιδιά με παλιό δελτίο και άλλα έντεκα με νέο, βρίσκονται στην αφετηρία για το Τουρνουά των Χριστουγέννων, που θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 5.00 το απόγευμα, στην Σκακιστική Στοά. Ανάμεσά τους 6 κορίτσια.

Οι δηλώσεις των συμμετοχών δεν έχουν ολοκληρωθεί και πιθανώς να υπάρξουν νέες δηλώσεις μέχρι την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και θα ακολουθήσει η κλήρωση της πρώτης αγωνιστικής

          Χριστουγεννιάτικο Παίδων - Κορασίδων

 

 21.12.2011                                                                        

Χριστουγεννιάτικο Παίδων - Κορασίδων

Πρώτες συμμετοχές

Το τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου, μετά τα Χριστούγεννα, θα διεξαχθεί στη Σκακιστική Στοά, τουρνουά Παίδων - Κορασίδων 6 αγωνιστικών, για παιδιά του ΣΟΠ και Πατραϊκού, παλαιότερα και νεοεγγεγραμμένα.

Έξι παιδιά ανά κατηγορία, τρία αγόρια και 3 κορίτσια, συνολικά δώδεκα παιδιά, θα βραβευτούν με μετάλλια.

Ήδη 14 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες δήλωσαν συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής έως και ανήμερα της πρώτης μέρας στις 12.00 το μεσημέρι

          Χριστουγεννιάτικο Παίδων - Κορασίδων

 

 13.12.2011                                                                        

Χριστουγεννιάτικα τουρνουά

Τουρνουά Παίδων - Κορασίδων

Τέσσερα συνολικά τα τουρνουά στη Σκακιστική Στοά για τα φετινά Χριστούγεννα. Το τέταρτο, απευθύνεται στους παλιούς και νέους παίδες και κορασίδες των σωματείων ΣΟ Πατρών και Πατραϊκού ΣΣ. Θα είναι 6 αγωνιστικών και θα διεξαχθεί το τριήμερο 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης την 17.00.

Από τρία μετάλλια θα κερδίσουν οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία. Συνολικά 12 αγόρια και κορίτσια

          Χριστουγεννιάτικο Παίδων-Κορασίδων - Προκήρυξη

 

12.12.2011

Χριστουγεννιάτικα τουρνουά

Διεθνή τουρνουά Ράπιντ και Μπλιτς στη Σκακιστική Στοά

Συμφώνως με την FIDE, από 01.01.2012, θα αξιολογούνται με διεθνές ΕΛΟ τα τουρνουά ράπιντ και μπλιτς. Έτσι, ο ΣΟΠ, διοργανώνει το 1ο "Διεθνές Μπλιτς Πατραϊκός" καθώς και το 1ο "Διεθνές Ράπιντ Πατραϊκός". Το μπλιτς θα διεξαχθεί στη Σκακιστική Στοά, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και το ράπιντ τις Κυριακές 8 και 15 Ιανουαρίου.

Για να λυθούν οι όποιες απορίες, διευκρινίζουμε: Συμφώνως με τη FIDE, θα υπάρχουν 3 λίστες ΕΛΟ. Μία για τις λεγόμενες κλασικές παρτίδες, με χρόνο σκέψης άνω των 60' ανά παίκτη. Μία για παρτίδες ράπιντ, με χρόνο σκέψης 15' - 60' ανά παίκτη. Και μία για παρτίδες μπλιτς, με χρόνο σκέψης μικρότερο των 15' ανά παίκτη.

Αν και τα ΕΛΟ των τριών κατηγοριών, θα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, χωρίς να εμπλέκονται, για τα πρώτα τουρνουά ράπιντ και μπλιτς, όσοι σκακιστές έχουν διεθνές ΕΛΟ στο κλασικό σκάκι, θα μετρήσει αυτό ώς ξεκίνημα και στο ράπιντ και στο μπλιτς.

          1ο Διεθνές Μπλιτς Πατραϊκός 2012

          1ο Διεθνές Ράπιντ Πατραϊκός 2012

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ