ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Σχολή του ΣΟΠ
Γιώργος Σπυρόπουλος, ο ισχυρότερος σκακιστής που έχει αναδείξει η Σχολή του ΣΟΠ στον 21ο αιώνα

16.11.2015

Αφιέρωμα στη Νεανική ομάδα

Μόνιμη Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠ

Κατά τον 21ο αιώνα ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών κυριαρχεί στο Ομαδικό Νεανικό Πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ένα ρεκόρ που θα παραμείνει ακατάρριπτο για αρκετές δεκαετίες. Το έχει κατακτήσει 12 φορές.

Χαρακτηριστικό της δύναμής της σε περιφερειακό επίπεδο είναι πως κατακτά τους τίτλους αήττητη.

Το πρωτάθλημα που έχει προκριματική και τελική φάση, ξεκίνησε ως Διασυλλογικό Νέων-Νεανίδων, ακολούθησε ως Μικτό Νεανικό και σήμερα ονομάζεται Ομαδικό Παίδων-Κορασίδων.

Περισσότερα από 60 παιδιά έχουν στελεχώσει τη νεανική ομάδα του ΣΟΠ την τελευταία 15ετία.

Η πρώτη γενιά νεαρών σκακιστών που κλείνει τον κύκλο της το 2006, είχε ως μπροστάρηδες στην 6μελἠ της σύνθεση, τον Γιώργο Σπυρόπουλο, τον Σπύρο Τσαγγάρη και την Μαρία Πατούχα.

Στην δεύτερη γενιά που την οριοθετούμε έως το 2011, τα κυρίαρχα ονόματα ήταν η Βασιλίνα Δημητρακοπούλου, ο Φίλιππος Τερζής και ο Απόστολος Σταματόπουλος.

Στην τωρινή τρίτη γενιά, ξεχωρίζουν η Κυριακή Καλύβα, ο Κωνσταντίνος Τριάντος και ο Δημήτρη Ζαρονίκας.

Γ. Σπυρόπουλος, Σπ. Τσαγγάρης, Μ. Πατούχα, Σπ. Πατούχας, Κ. Καλύβα και Κ. Τριάντος έχουν σπουδαίες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο, αφού έχουν κατακτήσει, μετάλλια σε Πανελλήνια Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα.

Σε τελική φάση Πανελλήνιου Ομαδικού ο ΣΟ Πατρών θα αγωνιστεί για 10η φορά φέτος. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι η έβδομη (2 φορές). Η πανίσχυρη ομάδα του 2003 (Σπυρόπουλος, Τσαγγάρης, Μαλαφούρης, Λουκέρης, Δημητρακόπουλος, Πατούχα, Δημητρακοπούλου), αγωνιστικώς, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όμως της αφαιρέθηκε ένας πόντος λόγω κενής σκακιέρας σε 2 αγωνιστικές και η τρίτη θέση έγινε 7η στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Η γενιά των μικρών του 2003 έχει να επιδείξει και την ιστορική ισοπαλία 5-5 με την ανδρική ομάδα του πανίσχυρου Θρίαμβου Πατρών, που διεκδικούσε άνοδο στην Α' Εθνική.

Ήδη προαλείφεται η τέταρτη γενιά που θα πάρει την σκυτάλη, πρώτα ο Θεός, το 2018

 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ