ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Το σκάκι στη Δύση

28.08.2017

Β' μέρος

Η αναγέννηση

Στον μικρόκοσμο του σκακιού, η Παναχαϊκή δείχνει μια οδό. Ο Κατσουράνης συγκέντρωσε 30 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας κι έτσι θα πορευτεί στη Β' Εθνική

 

 

Ποια είναι η κατάσταση στην σκακιστική Πάτρα, λίγο πριν την συμπλήρωση 1/5 του αιώνα;

Οι γονέας του μικρού σκακιστή ενδιαφέρεται για το καλό του παιδιού του. Δικαιολογημένως. Οι ίδιοι οι αθλητές κατά βάση προτιμούν το προσωπικό τους "ευ ζην". Οι διοικητικοί, όμως, ενδιαφέρονται για το σωματείο τους, όχι για την πόλη τους.

Μπορεί η Πάτρα με εγχώριο υλικό να γίνει ισχυρή; Η απάντηση είναι: Ναί. Ενισχυμένη εκ της αλλοδαπής μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα για την Α' Εθνική, ισχύος πρώτης εξάδας και μια άλλη, δυναμικής πρώτης δωδεκάδας.

 

 

Πώς θα επιστρέψει ο Πατρινός σπίτι του; Εάν διαπιστώσει σύμπνοια των παραγόντων και στροφή της δραστηριότητάς των στα αμιγώς αθλητικά τεκταινόμενα.

Δυσαρεστεί, αλλά η αλήθεια είναι πως το σημερινό σκηνικό της τοπικής κοινωνίας συνίσταται στο παραγοντικό αλληλοθάψιμο. Η σκέψη σύμπλευσης ενός αθλητή με ένα τέτοιο διοικητικό είναι απαγορευτική. Ο αθλητής επιθυμεί την ηρεμία του. Όχι το σταμπάρισμά του.

Ποια είναι λύση; Μα φυσικά η ομόνοια μέσω της συνένωσης όλων. Υπάρχει δείγμα επιτυχημένου τέτοιου εγχειρήματος; Ναι. Η Πρώτη, η Δεύτερη και η Τρίτη Κίνηση!

Η ελπίδα της ενοποιητικής πραγμάτωσης είναι δυνατή; Με τους υπάρχοντες παράγοντες, καμμία. "Ο λύκος κι αν εγέρασε μαλλί αλλάζει κι όχι μυαλό".

Τι μπορεί να γίνει; Να αναλάβει μια ηγετική Πατρινή μορφή τον παραμερισμό των εμποδίων και να προχωρήσει στο υπαρκτό όραμα (Βλ. Θεοδωρίδης, Καβάλα)

   

Ένα δεύτερο αλλά όχι ιδανικό σενάριο, είναι η εύρεση και ενεργοποίηση ενός μεγάλου οικονομικού παράγοντα, που θα δημιουργήσει κάποιον από τους υπάρχοντες συλλόγους πανίσχυρο.

Τα μείον αυτής της περίπτωσης είναι ότι η ομάδα θα αποτελείται από λεγεωνάριους, ο φθόνος των άλλων συλλόγων θα αυξηθεί, αλλά και τι θα γίνει όταν κλείσει η κάνουλα; Άλλη μια κατάρρευση ενός χάρτινου πύργου

Ποιος χαίρεται τον σημερινό Ολυμπιακό, όταν οι ποδοσφαιριστές του δεν μιλούν την ελληνική;

 
 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ