eastwest chess      
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
manifesto

Έλληνα δεν πάει άλλο. Όχι ότι δεν αντέχουμε. Αλλά γιατί η ελευθερία μας συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα τόσο ώστε κάποτε δεν θα την έχουμε καθόλου. Όπως λέει και ο διαπρεπής καρδιολόγος του Λονδίνου Γιώργος Καρυστινός πρέπει να περάσουμε σε δραστικές αντιδράσεις. Και επιτέλους πρέπει να ακούμε αυτές τις ανεξάρτητες φωνές σημαινόντων ανθρώπων και όχι τα κόμματα. Τα κόμματα ενεργούν πάντοτε συμφεροντολογικά. Ποιος έχει βγει κερδισμένους ακούγοντας πολιτικάντη; Ενώ οι ανεξάρτητοι επιστήμονες είναι πάνω από όλα ερευνητές υπέρ της βελτίωσης της ζωής και κινούνται από προσωπικό όραμα. Τι οικονομικό κέρδος είχαν ο Αριστοτέλης, ο Νεύτωνας, η Μαντάμ Κιουρί; Αυτοί όλοι που αντιδρούν σήμερα στους πολιτικάντηδες και είναι μυριάδες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν το παραμικρό οικονομικό συμφέρον για την επανάστασή τους.

Είναι φτασμένοι επιστήμονες με υψηλό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά είτε είναι βραβευθέντες από την επιστημονική κοινότητα. Είναι οικογενειάρχες και είναι αυτοί, Έλληνα, που επί δεκαετίες επικαλείσαι για να αποδείξεις μια αλήθειά σου ως οντολογική. Μη το ξεχνάς τώρα!

Δεν είναι ρεμάλια της κοινωνίας, δεν είναι μιζαδόροι εταιριών, δεν εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, δεν είναι δημοσιογραφίσκοι, δεν είναι πολιτικάντηδες, δεν είναι πόρνοι, δεν είναι παιδεραστές.

Είναι οι μπροστάρηδες που όταν η κοινωνία, το στάτους κινδυνεύει, βγαίνουν στην επιφάνεια μη υπολογίζοντας κόστος, θυσιάζοντας πολλές φορές το κεφάλι τους για να επαναφέρουν την ειρήνη, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στους συνανθρώπους τους. Και όταν το επιτύχουν αποτραβιούνται ξανά από τα φώτα της δημοσιότητας αναπαυμένοι που επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Αυτούς ποτέ να μη λοιδορείς, ποτέ να μη πολεμάς. Αντιθέτως να πολεμάς τους ψεύτες πολιτικούς, τους ψεύτες επιτελείς υπερεθνικών εταιριών, τους ψεύτες δημοσιογράφους και όλους τους ψεύτες που προσκυνούν το χρήμα ως θεό και που πουλούν την μάνα τους για το κέρδος. Που ποτέ δεν θα σου πουν την αλήθεια γιατί απλούστατα δεν έχουν συμφέρον.

 

Λοιπόν: Αρκετά πια με το παιχνίδι των διαπιστώσεων. Σε κάθε νέο κυβερνητικό διάταγμα να ανακαλύπτουμε τι είδους λοβιτούρα μας ετοιμάζουν. Στοπ. Δεν χρειαζόμαστε άλλη σοφία. Τώρα είναι ο καιρός της δράσης. Γιατί ποιος ξέρει εάν μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να κινητοποιηθούμε. Ακόμη οι πολίτες κρατάμε γερά την εξουσία στα χέρια μας. Πρέπει να οργανωθούμε. Έστω και σε μικρές ομάδες μεταξύ φίλων στην αρχή και αργότερα σε συνεργασίες μέχρι να γίνουμε λαοθάλασσα. Μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δεν μπορούν να μας αποκλείσουν γιατί δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα κάνουμε δολιοφθορές. Απλώς δεν θα υπακούμε σε απολυταρχικές διατάξεις, σε καταστρατήγηση των ατομικών μας δικαιωμάτων και κυρίως σε υποχρεωτικές επεμβάσεις στο ίδιο μας το σώμα. Ό,τι έγινε με τον Μαχάτμα Γκάντι, με την «Αραβική Άνοιξη», ακόμη – ακόμη και με το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Γιατί αν παραμείνουμε άτομα, αν καταστούμε κάποτε δούλοι δεμένοι χειροπόδαρα ανήμποροι πια να αντιδράσουμε, εμείς πρώτοι θα σκυλομετανιώσουμε. Γιατί σε λίγο θα μπουν και στα σπίτια μας. Μη τους φοβάσαι δεν είναι δυνατοί, είναι κότες. Εμείς είμαστε οι δυνατοί. Τώρα λοιπόν όσο είμαστε ορθοί!

 
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ